Labdarúgás

2023.05.18. 12:09

Jászberényi gólpassz az Európa-bajnokságon

Az U17-es magyar válogatott háromgólos különbséggel legyőzte Wales csapatát a hazai rendezésű Eb első mérkőzésén, a sikerhez a jászberényi születésű Bagi Ádám egy assziszttal járult hozzá.

Kovács Levente

Bagi Ádám (10-es mezben) gólpasszal járult hozzá a magyar válogatott sikeréhez

Fotó: mlsz.hu

Szerdán kezdődött az U17-es Európa-bajnokság, melyet hazánkban rendeznek meg. Az első mérkőzésen válogatottunk Walest fogadta közel telt ház előtt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol Belvon Attila fiai sima, 3–0-s sikerrel indították a tornát. A magyar kezdőcsapatban helyet kapott a jászberényi születésű – de már a Ferencvárosnál futballozó – Bagi Ádám is, aki az összecsapáson 69 percet kapott a szövetségi kapitánytól, a bizalmat pedig egy gólpasszal hálálta meg.

Legközelebb Magyarország Lengyelországgal találkozik szombaton 20 órakor a Pancho Arénában.

Magyarország–Wales 3–0 (1–0) 

Magyarország: Yaakobishvili – Girsik, Umathum, Kaczvinszki, Hornyák – Varga Z. (Molnár Cs., 69.), Fenyő (Burghart, 90.), Kern (Somfalvi, 80.), Németh H. – Simon B. (Vidnyánszki, 80.), Bagi (Szabó Sz. 69.). Szövetségi edző: Belvon Attila

Gólszerzők: Simon B. (43.), Szabó Sz. (74.), Umathum (81.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában