Labdarúgás

2023.05.14. 20:59

Kikapott, de bennmaradt a Tiszafüred

A Tiszafüredi VSE vereséget szenvedett a Putnok ellen vasárnap délután. Dorcsák Zoltán csapatának bennmaradása ugyanakkor így is biztos már.

Jegesi László

Veresége ellenére is biztosan marad a harmadosztályban a TVSE

Fotó: Pesti József

Putnok FC–Facultas Tiszafüredi VSE 4–2 (3–1)

Putnok, 200 néző, vezette: Leél-Őssy Ádám (Bőhm, Sztányi)

Gólszerzők: Kis Sz. (8., 42., 53.), Nemes (20.), ill. Skulka (17.), Pintér V. (58.)

Tiszafüred: TAJTI - Karika (Sallai 46.), Baranyi, Kalóz (Galla 46.), Szövetes - Barzsó, Oláh N., Mácsai - Kertész (Pintér V. 56.), Oláh L. (Pataki 56.), Skulka. Edző: Dorcsák Zoltán.

Mivel matematikailag még nem volt biztos a Tiszafüred osztályban maradása, a találkozó előtt úgy tűnt, a hátralévő két találkozón legalább egy pontra szüksége lesz a Dorcsák csapatnak.

Hiába volt a pontszerzési kényszer a vendégeken, nagyon hamar hátrányba kerültek, amit nem sokkal később még sikerült Skulka révén kiegyenlíteni. De már ekkor is érződött, hogy nagy különbsėg van ezen a napon a két csapat között. Egy szöglet után hamar megszerezte ismét a vezetést a hazai együttes, és hiába vezetett néhány ígéretes támadást a Facultas is, egyértelmű volt a pályaválasztó fölénye.

A nyomás a hajrában érett ismét góllá, majd fordulás után tovább növelte előnyét a Putnok. Ugyan öt perc múlva szinte az első labdaérintéséből szépített az eredmény állásán Pintér Viktor, továbbra sem voltak egy súlycsoportban a borsodi gárdával. Mivel azonban az Eger hazai pályán vereséget szenvedett, az utolsó mérkőzéstől függetlenül megmenekült a kieséstől a Tiszafüred.

Dorcsák Zoltán: – Osztálykülönbsėg volt a két csapat között, Tajti védéseinek köszönhetjük, hogy nem kaptunk ki több góllal. Azért örülünk, hogy bennmaradtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában