Kosárlabda

2023.05.31. 18:39

Két vereséggel nyitott a jászberényiekkel felálló válogatottunk

Mindkét meccsét elveszítette férfi válogatottunk a 3X3-as kosárlabda világbajnokságon, amelynek Bécs ad otthont a héten.

Varga Csaba

Ivosev Tamás (labdával) és társai pénteken javíthatnak mérlegükön

Forrás: BB1.hu

Nemzeti csapatunk keretét Demeter Attila, Kelemen Balázs, Roszics Urosz és Ivosev Tamás alkotja a vb-n. Az utóbbi két játékos nagypályán az elmúlt évadban Jászberény sorait erősítette, sőt Ivosev anno tagja volt a Szolnoki Olaj KK 2014-ben bajnok és kupagyőztes csapatának.

A mieink a mongol együttes ellen kezdték meg szereplésüket az osztrák fővárosban, a városháza előtt felállított játéktéren.

A mongolok szerezték meg a vezetést, amire a mieink öt ponttal válaszoltak. Sőt egészen a hajráig Ivosevéknél volt az előny, ám 19–18-as állást követően az ázsiai alakulat megfordította a meccset, úgy hogy játékosaink ziccereket hibáztak, 19–21.

A folytatás Svájc válogatottja volt a mieink ellenfele. Roszics nyitotta meg a pontgyártást, majd Kelemen és Demeter is betalált, és meccs feléig úgy tűnt, hogy meg lesz az első győzelem. A svájciak azonban a hajrára utolérték csapatunkat, 20–19-es állásnál még élt a remény, ám a helvétek egy távoli dobással megnyerték az összecsapást, 21–20. Tehát két vereséggel nyitott csapatunk a vb-n, pedig mindkettő nyerhető mérkőzés volt.

A pénteki folytatásban, amit élőben közvetít az M4 Sport tv, előbb Japánnal (12.25), majd Hollandiával (14.25) találkozik válogatottunk. A továbbjutáshoz mindkettőt meg kell nyernie, a Csirke Ferenc szövetségi edző által irányított együttesnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában