Labdarúgás

2023.05.13. 09:00

Még nem dőlt el, kik nyerik az alsóbb osztályú jászkunsági ligákat

Nyílt verseny folyik a jászkunsági megyei második és harmadik osztályú bajnokságért. Az élmenők hátralévő meccsei ráadásul alaposan megkeverhetik a mostani sorrendet.

Rózsa Róbert

A jászapáti csapatkapitány Menyhárt Dániel (6) és a Lurkó csk-ja, Sándor Bence kézfogója a Jászapáti–Lurkó Focimánia, 1–0, mérkőzésen. Egyikük bajnoki trófeát vesz át az idény végén, ám hogy melyikük, az egyelőre nyílt kérdés

Fotó: Pesti József

Ne tévesszen meg senkit az esős május közepi időjárás: forró hetek jönnek, már ami a Megye I. és Megye II. küzdelmeit illeti. Az előbbi ligában három, utóbbiban négy forduló van még hátra a 2022-2023-as idényből.

A másodosztályban az már eldőlt, hogy az 1-2. helyen a Jászapáti és a Lurkó Focimánia végez. A két csapatot viszont mindössze egy pont választja el a tabellán. Jelenleg az Apáti van elöl, ám a hátralévő három meccsen a Fegyvernekkel, a Tiszaszentimrével és a Tiszajenővel játszanak – e három csapat mindegyike harcban áll a dobogóért. A Lurkó sem veheti biztosra a kilenc pontot a hátralévő fordulókban. Ugyan vélhetően nyernek az utolsó Jászboldogháza ellen, ám előtte a meglepetésekre mindig kész Jákóhalmával mérkőznek, utána pedig ők is meccselnek a Tiszagyendával.

Valamivel nagyobb előnnyel rendelkezik a harmadik vonalba a Jászalsószentgyörgy az őt üldöző Besenyszöggel szemben. Utóbbiaknak azonban hátrafelé is tekintgetni kell, ugyanis a Tiszasas mindössze három, a Berekfürdő pedig öt pontra van tőlük. Vagyis döntő lehet, milyen eredmény születik a még hátralévő Besenyszög–Tiszasas és Jászalsószentgyörgy–Tiszasas találkozókon.

A bajnokságok élmezőnye

Megye II.: 1. Jászapáti 44 pont, 2. Lurkó Focimánia 43, 3. Tiszagyenda 33, 4. Fegyvernek 33, 5. Tiszajenő 33, 6. Tiszaszentimre 32, 7. Kunmadaras 30.

Megye III.: 1. Jászalsószentgyörgy 58, 2. Besenyszög 58, 3. Tiszasas 51, 4. Berekfürdő 49, 5. Nagyiván 42., 6. Szolnok Fanatic 39, 7. Kőtelek 35 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában