Kézilabda

2023.05.23. 14:40

Megvédte címét a Székács

A férfi NB II. Délkeleti csoportjának 21. fordulójában bebiztosította bajnoki címét a törökszentmiklósi csapat, a Mezőtúr pedig a második helyét. Továbbra is nehéz helyzetben van a szolnoki és kunszentmártoni legénység.

Varga Csaba

A Székács átlövője, Takács Péter (8) három góllal segítette az övéit

Fotó: szekacske.hu

Székács KE GÉF-PRO–Köröstarcsai KSK 34–27 (19–12)

Törökszentmiklós, 250 néző. Vezette: Kovács G., Papp B.

Székács KE: Subicz – Holló 6, Takács P. 3, Buday 4, Zsigmond G. 5, Nyeső 5, Szöllősi B. 3. Csere: Rizinger (kapus), Nyikos 4, Berkes 3, Monoki 1, Kapás, Szollár. Edző: Szloska Krisztián.

Az utolsó hazai meccsén rajt-cél győzelmet aratott a címvédő Székács legénysége. Holló Alexék semmit nem bíztak a véletlenre, végig kontrolálták a játékot. A lefújás után a közönség nagy ünneplésben részesítette az újabb bajnoki címet szerző törökszentmiklósi együttest.

– Elismerés jár csapatunknak az egész éves teljesítményért, meggyőző játékáért. Azt gondolom, hogy a zsinórban megszerzett harmadik bajnoki címünk önmagáért beszél – mondta Szloska Krisztián, a Székács edzője hírportálunknak.

Mezőtúri AFC-Syngenta–FISE Újkígyós 36–29 (18–11)

Mezőtúr, 100 néző. Vezette: Babidorics B., Reszegi Cs..

Mezőtúr: Lipták – Soós B. 2, Schnetter 4, Murányi 2, Kovács T. 4, Zalai 7, Zvolenszki 6. Csere: Dénes Á., Farkas K. 7, Kocsor 1, Tusjak 3. Edző: Csizmadia Tamás.

Esélyeshez méltó játékkal verte vetélytársát a mezőtúri együttes, amely tizennyolcadik győzelmével bebiztosította bajnoki ezüstérmét.

– Örülünk, hogy a vártnál is könnyebb győzelmet arattunk utolsó hazai mérkőzésünkön. A jó védekezésünk volt sikerünk kulcsa, amelyhez Lipták Máté kapus kiváló teljesítménye is párosult – nyilatkozta Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője.

Szolnoki KCSE–Békés FKC U23 32–36 (16–18)

Szolnok, Tiszavirág Aréna, 100 néző: Konkoly Á., Oláh B.

Szolnok: Pallér – Csibrány 9, Varga R. 5, Gál D. 3, Rékasi 3, Ledacs-Kis R.1, Varga A. 5. Csere: Lengyel Z., Boldog (kapusok), Kovács I. 4, Kiss M., Mészáros G.1, Szűcs B. 1. Makkai. Edző. Erdélyi László.

Sokáig egymás nyomában loholt a két kiesés ellen küzdő együttes, az utolsó negyed órában aztán hét góllal megléptek a vendégek. Innentől csak rohant az eredmény után a szolnoki csapat, amelynek sem ideje, sem energiája nem maradt az egyenlítésre.

Uniturn Kunszentmárton–Kondorosi KK 31–32 (16–15)

Kunszentmárton, 100 néző. Vezette: Móré T., Pásztor A.

Kunszentmárton: Varga I. – Gelley 8, Arany, Danku Cs.1, Cselovszki 4, Losonc 1, Simon I. 3. Csere: Opavszki (kapus), Bordás 3, Kovács I. 6, Jónás 5, Benkő. Edző: Polgár András.

A bennmaradásért folytatott harcban fontos meccset veszített a kunszenti csapat. Az első félidőben felváltva vezettek a felek, a hajrában azonban 29–29-es állást követően a vendégek átvették a vezetést, és óriási izgalmak után a szerencsének is köszönhetően megnyerték a mérkőzést.

További eredmények:

Berettyóújfalu–Makó KC 36–39, Szeged U23–Hajdúszoboszló 27–25.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában