Kézilabda

2023.05.09. 15:06

Mezőtúri siker a megyei rangadón

A 20. forduló összecsapásait rendezték a napokban a férfi NB II. Délkeleti csoportjában. A Székács és Mezőtúr is biztosan nyert, míg a Kunszent elveszítette az alsóházi helyosztót.

Varga Csaba

Jogos a mezőtúri gárda öröme, hiszen újabb fontos meccset nyertek

Fotó: Facebook.com / Mezőtúri AFC

Mezőtúri AFC-Syngenta–Szolnoki KCSE 32–24 (13–13)

Mezőtúr, 100 néző. Vezette: Nagy L., Szekeres L.

Mezőtúr: Lipták – Soós B. 2, Schnetter 4, Murányi, Kovács T. 4, Zalai 4, Zvolenszki 6. Csere: Dénes Á. 2, Farkas K. 6, Kocsor 2, Tusjak 2. Edző: Csizmadia Tamás.

Szolnok: Pallér – Csibrány 3, Varga R. 4, Gál D. 3, Rékasi 2, Ledacs-Kis R.3, Matócsi 1. Csere: Lengyel Z., Boldog (kapusok), Kovács I. 1, Kiss M., Mészáros G. 2, Szabó Cs. 2, Varga A. 2, Szűcs B. 1. Makkai. Edző. Erdélyi László.

Az első félidőben még fej-fej mellett haladtak a felek a megyei rangadón, tartotta a lépést dobogós vetélytársával a szolnoki legénység. Sőt, a fordulást követően három góllal megléptek a szolnokiak, 13–16. A hazaiak azonban robbantottak, és egy 8–1-es rohammal állva hagyták ellenfelüket. A folytatásban annyiban változott a helyzet, hogy a mezőtúriak tovább növelték előnyüket és biztosan nyertek.

– Az első félidőben mindkét csapat inkább a védekezésre koncentrált – nyilatkozta lapunknak Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője. – A második harminc percben már összeállt a játékunk, jó tempóban kézilabdáztunk, és Lipták Máté kapus bravúrjainak is köszönhetően magabiztosan nyertük a mérkőzést.

Erdélyi László, a Szolnok edzője pedig ekképp nyilatkozott: – Kiegyenlített első félidő után elhúzott a jó erőkből álló Mezőtúr és megérdemelten győzött. Nagyon készülünk a folytatásra, benn akarunk maradni az NB II.-ben.

Uniturn Kunszentmárton–Újkígyós KC 27–33 (14–15)

Kunszentmárton, 100 néző. Vezette: Bátori B, Szécsi-Lantos B.

Kunszentmárton: Varga I. – Gelley 11, Arany 9, Danku Cs. 1, Cselovszki 3, Losonc, Simon I. 1. Csere: Opavszki (kapus), Kovács I. 1, Jónás 1, Benkő. Edző: Polgár András.

Négypontos mérkőzésen szinte végig a vendégek vezettek, a kunszentiek meg ott loholtak a nyomukban. Az utolsó negyedórában 23–23-nál utol érte az Újkígyóst a hazai csapat. A fordítás helyett azonban egy 4-0-s etappal elhúztak a vendégek, és innentől már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

Kondorosi KK–Székács KE GÉF-PRO 30–35 (15–20)

Kondoros, 100 néző. Vezette: Juhász I., Szilágyi S.

Székács KE: Subicz – Holló 11, Takács P. 7, Buday 5, Zsigmond G. 3, Nyeső 6, Szöllősi B. Csere: Rizinger (kapus), Berkes 1, Nyikos 2, Kapás. Edző: Szloska Krisztián.

A címvédő és listavezető Székács hamar a kezébe vette a mérkőzés irányítását a Békés vármegyei városban, és már az első félidő végén öt gól volt az előnyük. A térfélcserét követően tovább nyílt az olló, és már nyolc találat is volt a felek közötti különbség. A hajrában a hazaiak kozmetikáztak az álláson, de az éllovas Székács magabiztos győzelmét nem fenyegette veszély.

– Végig kontroláltuk a játékot, az történt a mérkőzésen, amit mi akartunk. A csapat nagyon akarta a győzelmet, és a hátralévő két fordulóban már csak egy pontot kell szereznünk a címvédéshez – mondta az Új Néplapnak Szloska Krisztián, a Székács edzője.

További eredmények: Makó KC–Szeged U23 30–40, Hajdúszoboszló–Békés U23 34–31, Köröstarcsa–Berettyóújfalú 25–24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában