Röplabda

2023.05.17. 16:48

Nagy tettre készülnek a szolnoki U20-asok, ezzel a kerettel vágnak neki

Korosztályos NB I.-es döntőre készül a szolnoki csapat, amelynek tagjai nemrég még a felnőttek mezőnyében csatáztak.

Rózsa Róbert

A szolnoki U20-as röplabdacsapat

Fotó: Facebook.com / Szolnoki Röplabda Klub

Május 19-21-ig rendezik a dr. Tarnawa Ferdinánd Fiú U20-as, vagyis az első osztályú bajnokság legjobb hat csapatának országos döntőjét. A fináléba a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola együttese is kivívta a részvételt, méghozzá az előkelő második helyen, kicsivel lemaradva a Kecskemét mögött.

A fiúk mögött nehéz hetek, hónapok vannak, hiszen döntő többségük a felnőtt bajnokságban is játszott a Szolnoki RK színeiben, sokuknak 50-60 meccs van már a lábában-kezében a mostani idényben. Hozzájuk négyen az U17-es korosztályból is csatlakoznak.

Az egyesület mégis azt közölte, bíznak benne, hogy a hétvégi döntőben tovább öregbíthetik Szolnok hírnevét, minél jobb helyezést elérve. Jelezték egyúttal, milyen kerettel vágnak neki a döntőnek.

A csapat tagjai: Bakos Csanád, Acsai Bálint Dávid, Reiner Márk Máté, Csák Attila, Csók Levente Péter, Hegedűs László, Dudás Zoltán, Fenyvesi Dániel István, Zupkó Máté, Csombor Gergő Attila, Mészáros Márton, Oláh Róbert, Timár Mike. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A döntőt két, háromcsapatos csoportba osztva kezdik meg pénteken. A szolnokiak a B jelű hármasban előbb 14 órakor a Kaposvárral, majd 17 órakor a Kazincbarcikával mérkőznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában