Evezés

2023.05.21. 17:31

Pádár Luca ezüstérmes, a szolnokiakkal felálló fiú négyes bronzérmes az U19-es Eb-n

Szenzációs teljesítményt nyújtottak a szolnoki evezősök a franciaországi ifjúsági kontinensbajnokságon: mindhárom jászkunsági érdekeltségű hajó az első négyben végzett, ketten három szolnoki tehetség dobogóra is állhatott.

Rózsa Róbert

Pádár Luca ezüstérmes szerzett az U19-es Európa-bajnokságon

Fotó: Facebook.com / Tisza Evezős Egylet

Érmekkel a bőröndjükben térhetnek haza Brive-la-Gaillarde-ból a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola és a Tisza Evezős Egylet sportolói. A szolnoki fiatalok az aquitaniai városban rendezett U19-es Európa-bajnokságon képviselték hazánkat, és mind a négyen remek teljesítménnyel hívták fel magukra a figyelmet.

Már ahhoz sem kell különösebb kommentár, hogy valamennyien döntőbe jutottak az Eb-n a szombati előfutamokból. Vasárnap viszont tétet emeltek: érmes és pontszerző helyekre hozták be a magyar hajókat.

Másodikként végzett a női egypárevezősök között Pádár Luca. Mint egyesülete a közösségi oldalán rámutatott, eredménye azért is fontos, mert szolnoki versenyző 2011 óta nem szerzett érmet U19-es viadalon – ezt bő tíz éves időszakot törte meg Luca második helyezése.

Bronzérmet nyert Kalmár Áron és Pálmai Ágoston. A szolnoki fiúk a szegedi Kunstár Simonnal és a győri Csizmadia Áronnal alkotta kormányos nélküli négyese a harmadik helyet szerezte meg. Kovács Eszter – ugyancsak a Szolnok versenyzője – Nagy Zsófiával együtt pedig a negyedik helyen ért célba a női kétpárevezős döntőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában