Atlétika

2023.05.27. 09:44

Rangos díjat kapott az ob-érmesek tömkelegét nevelő szolnoki edző

Már közel negyven versenyzője állt dobogón a Szolnoki MÁV SE és a Szolnoki Sportcentrum fiatal atlétaedzőjének, akinek az utánpótlásért végzett munkáját a honi szövetség is elismerte.

Rózsa Róbert

Varga Ádám, a Szolnoki MÁV és a Sportcentrum trénere (középen) rangos díjat vehetett át Szabó Gábortól, a HM sportszakmai területért felelős főosztályának osztályvezetőjétől (balra), és Gyulai Miklóstól, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökétől

Fotó: MASZ

Elismeréseket adtak át a napokban a Magyar Atlétikai Szövetség budapesti küldöttgyűlésén. Az eseményen kiosztották az ezüst-, bronz- és aranyfokozatú kitüntetéseket, valamint Utánpótlásért Díjakat, a Magyar Atlétika Dicsérő okleveleket azoknak a szakembereknek, akik sokat tettek a sportágért.

A gyűlésről szóló szövetségi tájékoztatásból kiderül, a Magyar Atlétika Utánpótlásáért Díjat vehetett át Varga Ádám, a Szolnoki MÁV SE és a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola edzője.

Mint írták, a Szolnoki SC-SI és a Szolnoki MÁV SE 35 éves atlétaedzője főiskolai tanulmányai befejeztével Szolnokon kezdett el edzőként dolgozni. Előbb gyerekcsoportokkal foglalkozott, és már a második évben korosztályos országos bajnoki címet ünnepelhetett magasugró tanítványa, Orján Viktória révén.

Azóta számos utánpótlás-válogatott atlétát nevelt, mostanáig hozzávetőleg negyven országos bajnoki érmet nyertek a versenyzői.

Legkiemelkedőbb tanítványa Kocsis Luca, akivel négy éve dolgozik együtt. A sokra hivatott, többszörös korosztályos, és immár felnőttbajnok atlétalányt ő terelte a sprintszámok irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában