Vízilabda

2023.05.19. 20:52

Rossz napot fogott ki a szolnoki csapat

A vízilabda-bajnokság ötödik helyért folyó Szolnok Dózsa–BVSC-Zugló párharc második összecsapásán magabiztos, nyolcgólos, kiütéses fővárosi győzelem született. Ami azt jelenti, hogy vasárnap 16 órától a tiszaligeti Vízilabda Arénában ismét összemérik erejüket a felek.

Varga Csaba

Nem találta a fonalat a Dózsa a BVSC elleni második összecsapáson

Fotó: Illyés Csaba/Szolnoki Dózsa

Nagyon bekezdett a hazai csapat és az első negyed utolsó percében már négy gólos előnyben volt, amikor Vismeg Zsombor megszerezte a Dózsa első találatát, 4–1. A folytatásban is jól ment a játék a fővárosi csapatnak, míg a vendégek továbbra sem lelték azt a bizonyos fonalat, hézagosan védekeztek és lövéseik is pontatlanok voltak.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a BVSC kontrollálta játékot, a vendégeknek pedig ezúttal semmi sem sikerült. Sőt egyre nőtt a felek között a már eddig is tekintélyes távolság. A végén régen látott óriási különbséggel, nyolc góllal verte meg a BVSC a Dózsát.

Az ötödik helyet eldöntő harmadik meccset vasárnap 16 órától rendezik meg Szolnokon.

BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa 14–6 (4–1, 3–1, 4–2, 3–2)

Budapest, Szőnyi úti uszoda, 200 néző. Vezette: Kun Gy., Rubos K.

BVSC: GYÖRKE – Mészáros M. 1,  Gál D. 2, Szabó B., Csacsovszky A., GYÁRFÁS  2,  CSAPÓ 2. Csere: Batizi 1, Sziládi 1, Mészáros Cs., KOVÁCS P. 2, Tátrai 2 , Nagy M. 1. Edző: Kemény Kristóf.

SZOLNOK: Bányai – Pető, Pásztor 1, Ágh, Jansik D., Kovács G., Vámosi. Csere:  Józsa (kapus), SZEGHALMI 3, Vismeg Zs. 1, Schmölcz, Belényesi, Vámosi, Teleki 1, Cseh M. Edző: Hangay Zoltán.

Gól – emberelőnyből: 11/7, ill. 11/5.

Kiállítva (végleg, cserével): Sziládi (26. p.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában