Röplabda

2023.05.13. 08:00

Utolsóként végzett a Szolnok, de vannak pozitívumok – Gulyás Ferenc értékelte az idényt

Bár csapata az NB I. utolsó helyén végzett, a Szolnok vezetőedzője inkább félig telinek látja a poharat a most véget ért idény kapcsán. És nem csak azért, mert együttese így is bent maradt a ligában.

Rózsa Róbert

Gulyás Ferenc csapata utolsóként zárta az NB I.-et, de nem esett ki a ligából

Fotó: Facebook.com / Szolnoki RK

Mint korábban beszámoltunk, a Szolnoki Röplabda Klub kikapott kedden, a TFSE elleni NB I.-es helyosztón, ezzel biztossá vált, hogy a csapat az utolsó helyen végez az idényben. Az egykoron Magyar Kupát nyerő együttes vezetőedzője, Gulyás Ferenc két szemüveget – egy optimistát, és egy pesszimistát – is felvehet a végeredmény kapcsán. Márpedig ő az előbbi mellett döntött, azon nézve pedig inkább félig teli a pohár.

– Edzőként nyilván kudarc, hogy utolsók lettünk. Másfelől sok pozitívumát látom a szezonnak. 18-19 éves átlagéletkorú csapattal játszottuk végig a szezont úgy, hogy a legidősebb játékosunk 21 éves.

 

Ennek ellenére a lejátszott 30 mérkőzésünkből öt volt mindössze olyan, amin rosszul teljesítettünk, a többi 25 mérkőzésen tisztesen helytálltak fiataljaink

 

– fejtette ki Gulyás Ferenc.

Szerinte ha azt nézzük, hogy ugyanez a társaság játszotta végig az U20-as bajnokságot is, ahol viszont a második helyen végeztek, saját korosztályuk legjobbjai között, akkor nem olyan rossz az összkép. Mindezt – tette hozzá – kizárólag saját nevelésű játékosokkal.

A szakvezető kiemelte, a szolnoki fiatalok minden hétvégén a korosztályos ligában és a felnőttek között is játszottak, ami azt jelenti, hogy nagyjából 50-60 meccsen léptek pályára. Gulyás úgy látja a korosztályos ligában azért is szerepelhettek ennyire jól, mert hétről-hétre erős ellenfelekkel kellett játszaniuk.

Hírportálunk tavaly nyáron is foglalkozott azzal, a szolnoki röplabdások szűkös anyagi helyzetben kezdték az idény. Gulyás Ferenc így pozitívumnak látja azt is, hogy fentmaradtak, nincs tartozásuk senki felé, ami szerinte sok más csapatról nem mondható el.

Az biztos, hogy a Szolnok a következő idényt is az NB I.-ben kezdheti meg, hiszen ezúttal nincs kieső, nem kell osztályozót játszani. Ennek oka, hogy a Kecskemét második csapata juthatott volna fel, de egy klubnak csak egy csapata szerepelhet az első ligában, és a Hírös városiaknak már van egy extraligás együttese, így ők nem léphetnek feljebb. Az viszont még a jövő zenéje, hogy a Szolnok tudja-e, és ha igen, milyen társasággal vállalni a következő szezont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában