Labdarúgás

2023.05.05. 08:00

Visszavág a Kisújszállás a Jászfényszarunak? – itt a megyei I. hétvégi programja

Hét közben még a Megyei Kupában vívtak késhegyre menő, tizenegyespárbajba torkolló csatát a kisújszállási focisták a jászfényszaruiakkal, a megye I. most hétvégi fordulójában pedig újra összecsapnak a jó erejű gárdák.

Rózsa Róbert

Minden tudására szüksége lesz a fehérmezes fényszaruiaknak, ha a hétközi kupaelődöntő után a bajnokságban is szeretnék megfektetni a Kisújszállást

Forrás: MW Archívum

Fotó: Pesti József

Szombat, 17.00

Kisújszállás–Jászfényszaru 

– A sors iróniája! – mondta érdeklődésünkre Csillag Sándor, a Kisújszállás edzője azzal kapcsolatban, hogy néhány napon belül kétszer is összecsapnak a Jászfényszaruval. A két együttes szerdán a Megyei Kupa elődöntőjében ütközött meg, és 1–1-es végeredmény után tizenegyesekkel a nyert a Fényszaru (6–5).

 

Szombaton viszont újra farkasszemet néznek egymással, ezúttal már a megyei első osztály 27. fordulójában.

 

– Hasonló képességű csapatok mérkőztek. Úgy érzem, mi irányítottuk a játékot, megvoltak a helyzeteink, amelyekkel lezárhattuk volna a találkozót – értékelte még a szerdai kupameccset Csillag Sándor, aki úgy véli, a szerencsésebb együttes jutott tovább.

 

Bosszúvágy nincs bennünk. De hazai pályán, saját szurkolóink előtt mindig győzni akarunk, bárki az ellenfél. Így lesz ez hétvégén is 

 

– fogalmazott a tréner.

Kemecsi László, a fényszaruiak szakvezetője viszont saját csapatát látta jobbnak a kupaelődöntőben. Szerinte az első félidőt jobban kezdték, helyzeteket dolgoztak ki.

– A gólunk után túlságosan megnyugodtunk, és ezt kihasználta a Kisújszállás. A hajrában mindkét fél eldönthette volna a maga javára a mérkőzést, szerencsére van egy tizenegyesölő kapusunk, aki két kísérletet is hárított – magyarázta. Az edző amondó, győzelmüktől még éhesebbek lettek.

– Próbálunk a kupasorozatra koncentrálni. Hiszen ez nagyobb kihívás nekünk, mint hogy a bajnokságban negyedik, avagy hetedik helyéért menni – fejtette ki. – Szombaton bizonyára fűti majd a visszavágás reménye a Kisújszállást. Tudjuk azt is, hogy három remek csatárunk van. Arra számítok, hogy ők dominálnak majd a találkozón, már csak azért is, mert ők még kalkulálhatnak a dobogóval. Ennek ellenére bízom benne, hogy mi nem dőlünk hátra, és ismét nyerni tudunk.

A 27. forduló párosításai:

Szombat: Tószeg–Törökszentmiklós, Cserkeszőlő–Kunhegyes, Kenderes–Martfű, Kisújszállás–Jászfényszaru, Jánoshida–Tiszaföldvár, Martfű–Szajol, 17.00. Vasárnap: Jászárokszállás–Kunszentmárton, 17.00. 

Az aktuális bajnoki fordulóban a Rákóczifalva együttese a szabadnapos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában