Lábtenisz / Galériával

2023.06.06. 14:55

Átütő szolnoki sikerek a Kadi Kupán

A harmincötödik Kadi Kupára gyülekeztek a résztvevők szombaton a reggeli órákban a szolnoki teniszcentrum előtt. Ez volt a hatodik verseny, amelyet a névadó Ignácz Kálmán nélkül rendeztek, a népszerű tengós ugyanis már öt éve nincs közöttünk. Rekord nevezést és szolnoki sikereket is hozott az országos viszonylatban a legrégebbinek, és az egyik legrangosabbnak számító lábtenisz viadal, amelyre három kategóriában, összesen harmincnégy páros adta le nevezését.

Jegesi László

Lengyel Béláék két kategóriában is ezüstérmesek lettek

Fotó: Mészáros János

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere nyitotta meg a rendezvényt, bevezetőjében méltatta az életében közismertségnek örvendő és rendkívül népszerű Ignácz Kálmán "Kadi" tengós pályafutását és kiemelte: a teniszcentrum lábtenisz edzések és versenyek helyszínéül is szolgál majd a jövőben, a tömegsport iránti igényeket szolgálva.

Ezt követően már a játéké lett a főszerep, összesen nyolc pályán zajlottak a mérkőzések. A profik között (három érintő, egy pattanó) és a klasszikus kategóriában (két érintő, egy pattanó) is jól vette a csoportmérkőzések akadályait a Lengyel Béla , Rokszin Ádám (ők ketten a Szolnoki MÁV labdarúgói), Fazekas Péter trió, akik nyílegyenesen meneteltek a döntő felé. A többi szolnoki versenyzőnek kevésbé volt szerencséje, a szenior kategóriában nem osztottak igazán lapot a megyeszékhely képviselőinek, akiktől talán a nagy terhelés mellett a szikrázó napsütés is elvonta a kellő energiákat.

Egyéni bemutató színesítette az egész napos programot, amelyet a regnáló világbajnok, Fodor Ádám és Lengyel Béla (egykor ifjúsági Európa bajnok) vívott. Igaz, hogy előbbi simán nyerte a találkozót, ám kettejük egy szettes csatája tovább emelte az esemény nívóját. Egyre kiélezettebb küzdelmek jellemezték a folytatást és csakis a legjobbak kerülhettek a négy közé minden kategóriában. Rokszin Ádámėk remek tengót bemutatva mindkét kategóriában a fináléba verekedték magukat, ahol ugyan veszítettek, ám maradandó élményt szereztek maguknak és a nézőknek is. Az öregfiúk között a hazaiak közül csak Ács Károly tudott a négyben végezni akarattyai párjával Dienes Tivadarral, aki a sportág szövetségi kapitánya is. Neki volt köszönhető, hogy Fodor Ádám is tiszteletét tette a rendezvényen.

A szervezők néhány különdíjjal is meglepték a nap végéig kitartókat. Fodor Ádám a torna legjobbjának járó díjat kapta meg, Boros Tibor mint minden évben résztvevő, Balla Bea pedig fotók készítéséért vehetett át ajándékcsomagot a verseny rendezőitől. 

Végeredmény:

Profi (1/3): 1. Fodor Ádám, Serfőző Tamás (Budapest), 2. Lengyel Béla, Rokszin Ádám, Fazekas Péter (Szolnoki Sportcentrum Lábtenisz Klub), 3. Molnár Gábor, Szlávecz István, Gejer Ferenc (Százhalombatta).

Klasszikus (1/2): 1. Demtsa András, Beke Zsolt (Budapest), 2. Lengyel Béla, Rokszin Ádám, Fazekas Péter (Szolnoki Sportcentrum), 3. Rádli József, Nyíri Péter (Budapest).
Szenior: 1. Bodnár László, Lénárt András (Miskolc), 2. Lindner Viktor, Makó Zsolt (Budapest), 3. Márki Ferenc, Nagy Tibor (Szeged), 4. Ács Károly (Szolnok), Dienes Tivadar (Balatonakarattya).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában