Kosárlabda

2023.06.02. 15:48

Nem termett babér a vb-n a jászberényiekkel felálló magyar csapatnak

A magyar hölgyek után a férfiaknak sem sikerült a továbbjutás a Bécsben zajló 3x3-as világbajnokság csoportköréből.

Varga Csaba

Rosicsnak (labdával) és társainak csak felvillanásokra futotta a bécsi vb-n

Fotó: hunbasket.hu

Női csapatunk már csütörtökön délután befejezte a küzdelmeket, miután a csehektől nagy csatában, a vb ezüstérmes Kanadától simán kikaptak. Mivel a keddi nyitó napon Földi Attila szövetségi edző tanítványai legyőzték a mongolókat, de vereséget szenvedtek az Amerikai Egyesült Államoktól, ezzel a mérleggel nem tudtak továbbjutni csoportjukból, számukra befejeződött a vb. 

Pénteken délután férficsapatunkon volt a sor, hogy két bravúrgyőzelemmel kiharcolja a továbbjutást. Az előzményekről annyit, hogy a mieink soraiban két olyan játékos Ivosev Tamás és Rosics Urosz szerepel, akik nagypályán a Jászberényi KSE sorait erősítették az elmúlt évadban. A másik két kosaras  Demeter Attila és Kelemen Balázs. Csirke Ferenc szövetségi edző csapata szerdán előbb a mongolóktól, majd a svájciaktól kapott ki egyaránt szoros, kiélezett csatában. A mieink tehát győzelmi kényszerben várták az ugyancsak nyeretlenül álló japánok elleni összecsapást az osztrák fővárosban. Mintegy öt percig egymás nyomában loholtak a felek, Rosics távoli dobásai is célba értek. Aztán 10–10-es állás után öt ponttal megléptek a japánok, innentől elveszítette fonalat válogatottunk, amely sima 22–13-as vereségével elveszítette esélyét a továbbjutásra.

A csoportelső hollandok elleni zárómeccsen is sem termett babér a mieinknek, 7–6-ra még vezettek,  aztán a narancsmezesek mindent bedobtak, és egész könnyedén elhúztak, végül 21–10-re nyertek. A magyar együttes tehát nyeretlenül búcsúzott a vb-től.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában