Lábtoll-labda

2023.06.08. 14:07

Újszászi esélyek a páros ob-n

Szombatól vasárnapig ismét Újszászon rendezik meg a 23. lábtoll-labda páros magyar bajnokságot, míg az egyéni számokban ranglista versenyen lépnek pályára a legjobb honi játékosok.

Varga Csaba

A Herczeg–Tóth duó után új bajnokot avatnak az ob-n

Fotó: ifj. Fehér János

Emlékeztetőül annyit, hogy a tavalyi évben az öt versenyszámból (férfi páros, női páros, vegyes páros, férfi egyéni, női egyéni) négyben az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói nyakába került az aranyérem, a Pusztaszer PISZE SE Németh Barbara révén pedig egyéni bajnoki címet ünnepelhetett. Kiegészítésül az egyéni ob-t majd november végén rendezik meg.

Maradva a páros viadalnál, a férfiaknál Újszász–Nagykanizsa csata várható az érmekért. Az biztos , hogy megszakad a Herczeg Gábor–Tóth Gábor duó hét éven át tartó győzelmi sorozata, hiszen a két ,,Örökös bajnok” játékos közül Herczeg befejezte aktív pályafutását. Tóth Gábor azonban Lakatos Zoltánnal az oldalán tovább gyarapíthatja érmei számát.

A hölgyeknél pedig előreláthatólag az Újszász és a Pusztaszer PISZE SE játékosai harcolnak majd bajnoki címekért.

– Igyekszünk megvédeni címeinket, ami nem lesz könnyű, hiszen a kihívóink  is nagyon készülnek a megméretésre – mondta lapunknak Farkas Lilla, az újszásziak kiválósága. – Tavalyhoz hasonlóan ismét Kovács Evelinnel versenyzünk majd, lesznek bőven kihívóink, mint klubtársaink, a Szaszkó Dorka–Diós Letícia, a pusztaszeri Németh Barbara–Horváth Orsolya, valamint a Buki Napsugár–Szabó Luca párosok. Az gondolom, hogy a napi forma dönt majd köztünk. Vegyespárosban tavaly Herczeg Gabival nyertünk, aki sajnos visszavonult a versenyzéstől. A hétvégi ob-n Tóth Gabival alkotunk egy párt, szerintem az ugyancsak újszászi Kovács Brigitta–Rab Alexander és a Szaszkó Dorka–Kökény Martin duók lehetnek a legnagyobb ellenfeleink. Ezután nem hanyagolhatjuk az egyéni ranglista versenyt sem, amelyen fontos pontokat lehet majd gyűjteni a nemzetközi viadalokra – hangsúlyozta Lilla.

Emlékeztetőül a bajnoki címvédők

Férfi páros: Herczeg Gábor–Tóth Gábor (Újszász)

Női páros: Farkas Lilla–Kovács Evelin (Újszász)

Vegyes páros: Herczeg Gábor–Farkas Lilla (Újszász)

Férfi egyéni: Tóth Gábor (Újszász)

Női egyéni: Németh Barbara (Pusztaszer)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában