Kajak-kenu

2024.06.23. 20:00

Ezúttal nem lesz szolnoki versenyző az olimpián

Varga Csaba

Hat héttel a szakág olimpiai versenyeinek rajtja előtt felszállt a füst, Hüttner Csaba szövetségi kapitány ugyanis kihirdette az utazó csapatot.

Csikós Zsóka, Kőhalmi Emese, kajak
Csikós Zsóka (balra) Kőhalmi Emesével az oldalán indulhat a közelgő U23-as vb-n
Forrás: MKKSZ

A női kajakosoknál a szolnokiak közül nem tudta kiharcolni az indulás jogát a legutóbbi olimpián négyesben aranyérmes csapattag, Hadvina Dóra és az U23-as világbajnok Csikós Zsóka sem. Ugyancsak hiányzik majd az ötkarikás játékok mezőnyéből a hatszoros olimpiai bajnok, Kozák Danuta. Ellenben Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra és Fojt Sára helye is biztosnak tűnik. Az egyetlen kérdőjel a szintén Csipes Ferenc által felkészített Pupp Noémi pozíciója maradt, ő a friss K-1 és K-2 200 méteres Európa-bajnok Lucz Annával viaskodik az utolsó helyért. Az utóbbi hölgy edzője a szolnoki Hadvina Gergely.

A kenusoknál nem volt kérdés, a várakozásoknak megfelelően Adolf Balázs, Fejes Dániel és Hajdu Jonatán, illetve Kiss Ágnes, Nagy Bianka és Takács Kincső utazhat.

A férfi kajakosoknál együtt maradt a Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István és Tótka Sándor négyes, mellettük a királyszám két ásza, a címvédő Kopasz Bálint és Varga Ádám állhat majd rajthoz a francia fővárosban.

A fentebb emlegetett Csikós Zsóka a hétvégi szolnoki válogatón 500 m négyesben Rugonfalvi-Kiss Janka, Kőhalmi Emese és Rendessy Eszter társaságában nyert, így ők indulhatnak a július 17-én kezdődő plovdivi U23-as vb-n. Mindemellett Csikós Kőhalmival majd párosban is rajthoz áll a bolgár városban.

A június 27-én induló pozsonyi Európa-bajnokságra pedig a válogatón második helyen beérkező Dráviczki Dóra, Ujfalvi Laura, Nemes Réka, Decsi Dorina kvartett utazhat majd. Az utóbbi kajakos Csikóshoz hasonlóan a Szolnoki Kajak-Kenu Klub versenyzője.

Az ifjúságiak mezőnyében a tiszafüredi Pető Hanna is abban a négyesben ült, amelyik kiharcolta a vb indulás jogát. Tehát Hanna idén is vízre teszi majd hajóját a korosztályos világbajnokságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában