Breaktánc

2024.06.22. 16:58

Szinte berobbant a színpadra, mégsem szerzett olimpiai kvótát a szolnoki Szarvák Csenge

Látványos elemekkel nyitott és hatalmas ovációt kapott a budapesti olimpiai kvalifikáción Szarvák Csenge, de a zsűrit így sem győzte meg.

Rózsa Róbert

Nem jutott tovább az előselejtezőből a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának második, budapesti állomásán a szolnoki breaktáncos Szarvák Csenge – számolt be szombaton az MTI.

Szarvák Csenge, breaktánc, olimpia, kvóta
Szarvák Csenge nem spórolt a látványos elemekkel a budapesti olimpiai előselejtezőn
Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Az állami hírügynökség tudósítása szerint Szarvák (B-girl Csenge) az ötödik csoportban kapott helyet, amelyben német, francia és mexikói ellenfelet kapott, és négyesében utolsóként körülbelül egy perc állt rendelkezésére a produkciója bemutatására. A fiatal magyar versenyző egyszerűen berobbant a színpadra, amelyet hatalmas ováció kísért a nézőtérről. A figyelemfelkeltő erőelemek után összeszedett és kreatív előadását az csoporttársai is elismerően figyelték.

Az volt Szarvák Csenge taktikája, hogy látványosan kezd

Szarvák az MTI-nek elárulta, az volt a taktikája, hogy minél látványosabb elemmel kezdjen, ezáltal a bírók is felkapják a fejüket és odafigyeljenek az előadására, ez azonban kevésnek bizonyult a legjobb 32 közé jutáshoz.

„Óriási élmény volt, már amikor felléptem a színpadra éreztem, hogy mennyire támogat a közönség” – mondta, majd hozzátette, erős csoportba került, így már az első körben adódott számára kihívás, viszont produkciója jobban sikerült, mint az első állomáson Sanghajban. Edzője, Fodor Lajos elárulta, korábban megbeszélték tanítványával, hogy várja meg, amíg a zsűri felnéz és akkor robbanjon be, s ezt most be is tartotta.

Nem jött össze az olimpiai kvóta Budapesten

A Szolnoki Break SE fiatal sportolója a 34. helyen zárt, így számára befejeződött a verseny és biztosan nem szerez kvótát Budapesten a párizsi olimpiára. A selejtező sorozatból a breaktáncosoknál hét-hét sportoló szerezhet biztos indulási jogot a párizsi olimpiára, további kettőt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság oszt ki, egy pedig a rendező országnak jár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!