Találkozó

2024.06.18. 08:58

Hagyományos nyári randevúra gyűltek össze a Szolnoki MÁV és MTE labdarúgói

„Újra itt van, újra itt van a nagy csapat…!”, zúgott a csatakiáltás a tiszaligeti arénában

Mészáros Géza

Példaértékű a Szolnoki MÁV, az MTE, valamint a MÁV-MTE hajdani labdarúgó-együtteseinek klubhűsége, csapategysége, közösségépítő ereje. A hatvanas évektől a kétezres évek elejéig számos nemzedéket felvonultató, különböző felállásokban játszó, kék-fehér, piros-fekete és piros-kék színeket viselő, a szolnoki labdarúgás legeredményesebb és legnépszerűbb csapatainak tagjai minden évben két alkalommal, nyaranta és telente emléknapot rendeznek maguknak.

Szolnoki labdarúgás, Szolnoki MÁV-MTE öregfiúk futballcsapat
A „fiúk” a tiszaligeti Szolnoki MÁV FC stadionépülete előtti lelátórészen. Aznapi vissza-visszatérő poénok szerint a gyepszőnyeg-felújítás alatt álló játéktér jelenleg hasonló állapotban van, mint a hajdani aréna fűben ritkás ősgyepfelülete
Fotó: Mészáros Márton Bendegúz 

Az idei féléves találkozó nyári eseményét idén június 15-én, szombaton rendezték meg, ezúttal is Földi Sándor, a Szolnoki MÁV FC ügyvezető igazgatója felajánlásából az egyesület tiszaligeti stadionépületében. Az eseményen hagyományosan ismét közel félszázan jelentek meg, közöttük egykori szolnoki, saját nevelésű, illetve Szolnokra igazolt válogatottak, NB I-es játékosok és edzők, kisegítők, háttérmunkások, köztük az 1987-ben MNK-bronzérmes együttes tagjai is.

A nosztalgianapon – melyen a jelenlévők megemlékeztek az időközben az égi sportpályákra távozott társaikról – a negyvenes évek végén születettek, továbbá az ötvenes, hatvanas, hetvenes és nyolcvanas években világra jött „srácok” felidézték a múltat, megidézték a sikereket és kudarcokat egyaránt, majd közösen megtekintették a magyar-Svájc Eb-meccset.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!