Labdarúgás

2024.06.12. 17:25

Újítják a Szolnoki MÁV centerpályáját, tehetségközpont besorolást kapott az UFC – videóval

Tovább folytatódik a Szolnoki MÁV bázisául szolgáló Tiszaligeti Stadion felújítása, ezúttal a centerpálya kap korszerű köntöst, valamint az utánpótláscsapatok számára is érkezett egy jó hír a napokban. Ugyanis a klub újabb három évre megkapta a tehetségközpont besorolást, így továbbra is lehetőség lesz vármegyénkben arra, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak a gyermekek megfelelő egyéni képzésére.

Szoljon.hu

Érdekesség, hogy a Szolnoki MÁV stadionját 1974-ben adták át a Tiszaligetben, a nyitómeccset pedig a magyar válogatott játszotta Svájc ellen, mely összecsapás szombaton, a németországi Európa-bajnokság A csoportjában ismétlődik meg. Azon a találkozón a mienk nyertek 1–0-ra, ezt az eredményt valószínűleg a hétvégén is elfogadnánk...

Szolnoki MÁV, landarúgás, stadion, centerpálya
Felújítják a Szolnoki MÁV otthonának centerpályáját
Fotó: Nagy Balázs

A komplexum felújítási munkálatai 2012 nyarán kezdődtek el, a stadionavatóra pedig 2016. április 9-én került sor. A fűtött és villanyvilágítással ellátott centerpályán kívül három nagyméretű, egy 60-szor 40 méteres, és több kisebb pályával gyakorlatilag minden négyzetmétert kihasználtak. Emellett a szolnoki szurkolók nagy örömére egy minden igény kiszolgáló, közel 3500 fő befogadására alkalmas stadion is épült a beruházások során.

Megérett azonban a felújításra az NB III. Délkeleti csoportjának ötödik helyén végzett csapatunk otthona, amely a néhány hete átadott, az utánpótlás együttesek által használt műfüves pálya után újabb üteméhez érkezett.

Ezúttal a centerpálya bújik teljesen új köntösbe, a füvet, az alatta lévő földet, a pályafűtés csöveit, valamint a vízelvezető drain rendszert is  kicserélik a napokban elkezdett munkálatok során.

Újabb három évig tehetségközpont a Szolnoki MÁV UFC

A felnőttcsapat sikeres szezonja után az utánpótlás-nevelés esetében is bizakodhatunk a jó folytatásban, ugyanis 2020-ban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által tehetségközponttá nyilvánított Szolnoki MÁV Utánpótlás FC-t újabb három évre megkapta a besorolást. A klub mandátuma idén nyáron lejár, ezért az MLSZ egy független szakértői bizottságot, a Double Passt kérte fel, hogy vizsgálja meg és tegyen jelentést valamennyi (huszonnyolc) ilyen típusú központban folyó munka milyenségéről, tapasztalatairól.

Az úgynevezett auditálás még ez év január közepén megtörtént, amely során a szakemberek két napon át gyűjtötték az információkat a klubon belüli munkáról, az edzéseken látottakról. A tanúsítási eljárás elsődleges célja az volt, hogy megvizsgálja a három évvel ezelőtt kiválasztott tehetségközpont által mutatott fejlődési ütemet, illetve, hogy ellátták-e az előírt feladatokat. A Double Pass elküldte az MLSZ felé írásos feljegyzéseit, mely alapján a labdarúgó szövetség vezetése jóváhagyta a klub tehetségközponti státuszát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!