Evezés

2024.06.19. 18:00

Különleges versenyen vettek részt a Szolnoki Sportcentrum-SI evezősei

Immár a negyedik Óvár Beach Kupát rendezték Mosonmagyaróváron, a Báger tavon, ahol a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola evezős szakosztálya is megmérette magát.

Kiss Ádám

A viadal különlegességét az adta, hogy nem a hagyományos futamok keretei között zajlott, hanem két izgalmas versenyszámban is nevezhettek a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola evezősei.

Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola, Óvár Beach Kupa, evezés
A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola evezős szakosztálya ezúttal a mosonmagyaróvári Beach Kupán vett részt
Forrás: Szolnoki Sportcentrum - Sportiskola Facebook-oldala

A tókerülés során a nagyjából 1000 méteres távot a tó szélén bójákkal kijelölt pályán kellett teljesíteni egy tengeri evezős hajóban. A Beach Sprint verseny rajtja pedig a homokos partról indult, ahonnan a vízbe futva a tengeri hajókhoz a kijelölt három bóját szlalomban kellett megkerülni a fordulóig, onnan pedig egyenesen a partra evezni és a parton a célba befutni.

Ez utóbbi versenyszámban első helyet ért el Pető Botond és Bíró Julianna, H. Szűcs Adél pedig ebben, illetve a tókerülő versenyszámban is aranyérmes lett.

Pető Botond az 1000 méteres távon is remekelt, a második helyet szerezte meg, Baki Kitti pedig a Beach Sprint ezüstérmét hozta el az ifjúsági korosztályban.

Harmadik lett Takó Lilla, Pálmai Kornél és Nagy-Müller Zalán a szlalom verseny ifjúsági korosztályaiban, Kiss Benedek pedig a tókerülés után állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában