Labdarúgás

2024.07.10. 13:14

Benn maradt a Cserkeszőlői SE, bővül a vármegye II. mezőnye – íme a vármegyei bajnokságok csapatai

Összesen negyvenkét csapat adta le nevezését a 2024/2025-ös felnőtt vármegyei labdarúgó-bajnokságokra. Az első osztályban ugyan a Cserkeszőlői SE sereghajtóként végzett, mégsem esett ki, a második vonal létszáma nőtt, a harmadiké pedig csökkent az előző idényhez képest.

Kovács Levente

Lezárult nevezési határidő a vármegyei bajnokságokra, így fény derült arra is, hogy mely osztályokban indulnak a csapatok a 2024/2025-ös szezonban. Van néhány változás az előző idényhez képest, például a vármegye II. a tavalyi tizenegy helyett idén tizennégy csapattal rajtol, míg a vármegye III. idén egy csoportos lesz, amelyben tizenkét együttes versenyez majd. A vármegye I-ben pedig a Cserkeszőlői SE hiába végzett az utolsó helyen az élvonalban a tavalyi szezonban, a Tiszaföldvár SE feljutása miatt mégsem kell osztályt váltania. Az igazgatóság tájékoztatása alapján a tervezett menetrend szerint az augusztus 24-i hétvégén indulnak a bajnokságok, azonban a hivatalos dátumokra még várni kell. 

vármegye I., Cserkeszőlői SE, labdarúgás
Varga Andrásék (labdával) megúszták, a Cserkeszőlői SE mégis benn maradt a vármegye I.-ben
Fotó: Nagy Balázs

Vármegyei csapataink közül a Törökszentmiklós, a Szajol, a Jászfényszaru, a Tiszaföldvár, a Martfű, a Szolnoki MÁV, a Tiszafüred és Karcag számára kezdődik leghamarabb a szezon, ugyanis a Magyar Kupa első fordulóját a hírek szerint augusztus első hétvégéjén rendezik.

A vármegye I. tavalyi mezőnyéhez képest az aranyérmes Tiszaföldvár felkerült az NB III-ba, a vármegye II-ből pedig a Jászapáti és a Tiszaszentimre jutott fel. A tiszazugiak osztályváltásának köszönhetően így a két kiesőből (Kunhegyes, Cserkeszőlő) egynek mégsem kellett búcsúznia, ám mivel a KESE nem vállalta az első osztályú szereplést, így a Cserkeszőlő maradhatott benn.

A vármegyei I. osztály indulói (16 csapat):

Cserkeszőlői SE, Jánoshida SE, Jászapáti VSE, Jászberényi FC, Jászfényszaru VSE, Kenderesi VSE, Kisújszállási SE, Kunszentmártoni TE, Lurkó Focimánia FK, Mezőtúri AFC, Rákóczifalva SE, Szajol KLK, Tiszagyendai KSK, Tiszaszentimre KSE, Tószeg KSE, Törökszentmiklósi FC.

Bővült a vármegye II. mezőnye, miután egyik csapat sem esett ki, viszont a vármegye III. Jászsági és Kunsági csoportjából is az első két-két helyezett feljutott, így a Zagyvarékas, az Újszász, a Tiszaszőlős és a Tiszapüspöki is a második vonalban indulhat jövőre. A vármegye I-ből a Kunhegyes csatlakozik az osztályhoz, míg a Jászapáti és a Tiszaszentimre magasabb szinten folytatja, így tizennégy csapat versenyez a következő szezonban.

A vármegyei II. osztály indulói (14 csapat):

Abádszalók SE, Besenyszögi SE, Fegyvernek VSE, Jászalsószentgyörgyi KSE, Jászboldogházi SE, Jászárokszállási VSE, Kunhegyes ESE, FC Kun Madaras, Tiszajenő KSE, Tiszapüspöki FC, Tiszaszőlősi KSE, Túrkevei VSE, Újszász VVSE, Zagyvarékas KSE.

A vármegye III. változott talán a legtöbbet az előző szezonhoz képest. Tavaly összesen tizennyolc csapat nevezett, melyből a Cibakháza és a Tiszaderzs már az idény közben visszalépett, és a következő kiírásra sem adott be nevezést. Mivel négy együttes feljutott a vármegyei másodosztályba, így idén már csak egy csoporttal és tizenkét gárdával rajtol majd el a harmadik vonal.

A vármegye III. osztály indulói (12 csapat):

Bánhalmai SE, Berekfürdői SE, FC Jászszentandrás, Jászágó SE, Jászjákóhalmi KSE, Jászkiséri SE, Kengyel KÖSE, Kétpó KSME, Kőteleki SE, Nagyiván FC, Öcsödi SE, Szolnok Fanatic SE.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában