DARTS

2018.05.24. 09:34

A dél-afrikaiak ellen kezd a magyar duó

Mához pontosan egy hétre megkezdődnek a PDC (Professional Darts Corporation) által szervezett csapat-világbajnokság küzdelmei a németországi Frankfurtban. A négynapos viadalnak – melyet a Sport Tv élőben közvetít – immár hetedik alkalommal résztvevője magyar páros, melyet ezúttal a jászladányi Bezzeg Nándor és a soproni Alexits Tamás alkot.

Pabar Gyula

Alexits Tamás és Bezzeg Nándor (jobbra) képviseli hazánkat az idei csapat vb-n

Forrás: Facebook

– Ismerve a munkamorálját és a darts iránti elkötelezettségét, alighanem ezekben a percekben is a tábla előtt készül az újabb nagy megméretésre.

– Éppen ellenkezőleg. Nemrég fogyasztottam el egy nagyszerű ebédet, és ha most nem hív, akkor már minden bizonnyal húznám a lóbőrt – felelte érdeklődésünkre Bezzeg Nándor, némi iróniával a hangjában.

– A felkészülés ezen szakaszában már csak finomhangolást végzek, és mivel a mentális frissesség nagyon fontos, ezért ilyenkor próbálok a szokottnál is több időt a pihenésre fordítani.

– Nem lehet azt mondani, hogy könnyű sorsolást kaptak volna. Mire lehet számítani a dél-afrikaiaktól, illetve lépett-e már színpadra valamelyikük ellen korábban?

– Habár nem tegnap kezdtem el a sportággal foglalkozni, még egyikükkel sem játszottam tétmeccset. Ettől függetlenül Devon Petersent jól ismerem, személyében egy rutinos dartsozót tisztelhetünk, aki anno a profi világranglistán a top százba is bekerült.

– Mostanság erősen hanyatló formában van, de attól még bármikor képes felszívni magát és extra teljesítményt nyújtani. Liam O’Brien újoncnak számít, pont ezért veszélyes, mert nem tudni, mit várhatunk tőle.

– Szoros küzdelemre, mentális harcra számítok, erre építjük fel az alapstratégiánkat is, ami persze sosem úgy alakul, ahogyan azt az ember előre eltervezi. Ugyanakkor ez a legszebb az egészben, menet közben kell alkalmazkodnunk, avagy változtatnunk a körülményeken, hogy azok a végén nekünk kedvezzenek.

– Ön is egy újonccal az oldalán indul „csatába”. Hamar összecsiszolódtak?

– Már a legelején kiderült, hogy Tamással sok mindenben megegyezik a véleményünk, illetve hasonló a gondolkodásunk a dartscal kapcsolatban. És, ami a legfontosabb, hogy kezdettől fogva, feltétel nélkül megbízunk egymás játékában. Vagyis mondhatni, nagyon egy hullámhosszon vagyunk.

Alexits Tamás és Bezzeg Nándor (jobbra) képviseli hazánkat az idei csapat vb-n
Fotó: Facebook

– Továbbjutás esetén a címvédő hollandokkal találkozhatnak a második körben. Mivel lehetne megfogni őket?

– Őszintén szólva, meglehetősen kicsi esélyt látok ellenük a győzelemre. Annak már sokkal inkább van realitása, hogy szétlövésre (1–1-es állás esetén, egy négy nyert legig tartó páros mérkőzés dönti el a továbbjutást – a szerk.) késztessük őket.

– De ahhoz is legalább Raymond van Barneveldet meg kellene vernie valamelyikünknek egyéniben. Michael van Gerwen ugyanis jelenleg annyival a mezőny fölött áll, hogy egy jobb napján bárkit képes szó szerint lemosni. Rendkívül kellemetlen a stílusa, ezért nem is szívesen játszanék ellene.

– Milyen eredménnyel lenne elégedett?

– Kis túlzással, az eredmény most másodlagos, mi egyszerűen csak élvezni akarjuk, hogy ott lehetünk a világbajnokságon, és a játékunkkal boldoggá szeretnénk tenni a dartsot szerető magyar embereket. Ha győzünk, azon nincs mit magyarázni, ha veszítünk, akkor is apait-anyait beleadva, hogy aztán emelt fővel hagyhassuk el a színpadot.

Brugge-be utaznak a szolnokiak

Péntektől vasárnapig Brugge ad otthont a Belfry Darts elnevezésű mestertornának, melyen a legjobban teljesítő versenyzők az értékes ranglistapontok mellett, akár még a jegyüket is megválthatják az októberi Winmau Mastersre.

A rangos seregszemlén három szolnoki dartsozó is a táblák elé lép majd: Miklós József, Nagy Tibor és Vereb Zoltán.

A kerekesszékesek mezőnyében induló Miklós József tavaly két ötödik helyezéssel tért haza, elmondása szerint érzi magát annyira jó formában, hogy most ezt is túlszárnyalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában