LABDARÚGÁS

2018.09.24. 09:43

A Fegyvernek mindent elkövetett, hogy megnehezítse az NB II.-ben szereplő Monor dolgát

Még a hirtelen jött őszies időjárás sem tántorította el a helyi, illetve a szomszédos települések szurkolóit attól, hogy szombat délután megnézzék a Fegyi meccsét, és ezáltal a futballtörténelem egy aprócska szeletének legyenek szemtanúi.

Pabar Gyula

Kormány Péternek (balra) bőven adtak munkát a monori játékosok

Fotó: Szabó Krisztina

Merthogy a fegyverneki fociklub 93 éves fennállása során először jutott fel a Magyar Kupa országos főtáblájára. Persze az esélyek nem a hazaiak mellett szóltak, de le a kalappal előttük, hiszen az utolsó leheletükig küzdve próbálták megnehezíteni a másodosztály újoncának dolgát, amely szintén dicséretet érdemel amiért végig komolyan vette az összecsapást.

Ennek elegyeként egy olyan jó iramú, látványos, sportszerű – egyetlen sárga lapot sem osztott ki a játékvezető – mérkőzést kaptunk, ami után a drukkerek felállva tapsolták meg kedvenceiket és az ellenfelet ­egyaránt.

Ahogyan az várható volt, a monoriak vezetőedzője, Horváth Dávid elsődlegesen azokat a fiatal, húsz év körüli játékosait állította csatasorba, akik eddig a bajnokságban kevesebb lehetőséget kaptak. És itt kapásból meg is mutatkozott az egyik legszembetűnőbb különbség a két csapat között, az átlagéletkor.

Kerepesi János, a házigazdák rutinos védője a mérkőzést követő vacsorán elújságolta, hogy egy, a csapathoz közelálló illető összeadta a keretben lévő fegyverneki focisták életkorát (550 év), majd átlagot vont, ami 28,5-re jött ki. Nos, ez a szám a monoriaknál úgy öttel-hattal kevesebb lehetett...

De természetesen nem csak ezen múlt a végeredmény. Egyszerűen ennyivel edzettebb, felkészültebb, egyszóval profibb csapat a Monor, nem véletlenül nyerte meg veretlenül tavaly az NB III. Keleti csoportját.

A támadóik csodásan tették-vették a labdát kis területen, a szélsőik, ha megindultak, nem volt ember, aki fel tudta volna tartani őket, és a védelmük is sziklaszilárdan állt a lábán.

Mindezek fényében csak idő kérdése volt, mikor találnak be először. A 11. percben Balanescu Dániel beadása után jókora kavarodás alakult ki a fegyverneki tizenhatoson belül, de itt még a hazaiak megúszták a kapott gólt.

Négy perccel később viszont már nem, Szabó Dominik bepasszába Kormány Péter csak beleütni tudott, ami így Szuhodovszki Soma elé került, a vendégek középpályása mintegy öt méterről az üres kapuba lőtt.

Kormány Péternek (balra) bőven adtak munkát a monori játékosok
Fotó: Szabó Krisztina

Néhány erőtlenebb hazai támadást követően Szabó Tamás percei következtek, aki előbb egy csodás fejessel köszönt be, majd rövidesen egy félfordulatból eleresztett lövése is a léc alá ment.

A térfélcsere után sem változott különösebben a játék képe, fölényes labdabirtoklás, pazar támadások monori részről, miközben a fegyvernekiek minden erejükkel próbáltak kapaszkodni az eredménybe. De a vendégekben még volt motiváció, így a háromgólos különbséget megduplázták a végére.

– Nagyon jó érzés volt ismét a megyében futballozni. Örültem neki, hogy sokan azért is kijöttek, hogy láthassanak engem játszani, ösztönzőleg hatott rám – mondta a mérkőzés hőse, a három találatig jutó Szabó Tamás.

Fegyvernek – Monor 0–6 (0–3)

Fegyvernek, 600 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Csatári Tibor, Pogonyi Ferenc).

Fegyvernek: KORMÁNY – SZABÓ P. (FARKAS P., 28.), FARAGÓ ZS., KARIKÓ – MESTER, BOGNÁR, CSORTOS, RÓZSA, KINDERT (TUKARCS, 84.) – FÁBIÁN (KEREPESI – a szünetben), FARAGÓ A. Edző: Faragó Attila.

Monor: Paulovicz – Adorján, Karacs (Hunya – a szünetben), BARTHEL, Balanescu (Pintér D., 80.) – Bayer, Szuhodovszki – SZABÓ D., Ficsor (Tóth Á. – a szünetben), HARAGOS – SZABÓ T. Vezetőedző: Horváth Dávid.

Gólszerzők: Szuhodovszki (15.), Szabó T. 3 (32., 33., 62.), Tóth Á. (57.), Balanescu (75.).

Faragó Attila: – Nem tudtuk eltüntetni az osztálykülönbséget, a legfájóbb viszont az volt az egészben, hogy olyan hibákat vétettünk, amiket a megye I.-ben is megbüntetnek.

– Ellenben annak örülök, hogy az idősebb játékosoknak – akik sokat tettek Fegyvernek labdarúgásáért – lehetőséget tudtam adni, azért pedig nagyon szorítok, hogy a fiataloknak még legyen részük hasonlóban.

Horváth Dávid: – Rendkívül kulturált közeg fogadott minket, továbbá az ellenfelünk végig partner volt a sportszerű játékban. Ugyanúgy készültünk erre a találkozóra, mint bármelyik más tétmérkőzésünkre, úgy léptünk pályára, hogy minden áron győzni akarunk.

– Mivel nem ismertük a Fegyverneket, ezért próbáltuk a saját erősségeinket kidomborítani, ami célravezetőnek bizonyult.

Nem éltek a kínálkozó lehetőségekkel

Tiszafüred – Dabas 0–2 (0–2)

Tiszafüred, 200 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Zahorecz Roland, Virág András Barnabás).

Tiszafüred: Bollók – Vincze P., Bozsó, SZÖVETES, KALÓZ – Barzsó, CSÁBI, Irhás – Pesti, Montvai (Serucza, 83.), Ábel (Varga B., 86.). Edző: Dorcsák Zoltán.

Dabas: Kovács T. – LANNERT, Bodnár (Tóth T., 80.), HOLLAUER (Gáspár, 69.), Emperger, Bakonszegi, Gyurok, CSORDÁS, Szkunc (Kőszegi, 91.), Huller, Tóth A. Technikai vezető: Molnár Giuliano.

A tudatosan összerakott, jó képességű játékosokból álló vendégek a mérkőzés elején lőtt góljaikkal, megérdemelten jutottak tovább. Mivel a Tiszafüred a helyzeteit nem tudta értékesíteni, így a találkozó számára csakis vereséggel érhetett véget.

Gólszerzők: Bodnár (14.), Gyurok (38.).

Dorcsák Zoltán: – Tudtuk, hogy ez egy jó csapat, mégis mire felvettük a mérkőzés ritmusát, addigra kétgólos hátrányba kerültünk. A második félidőben megvoltak a lehetőségeink, de nem éltünk velük.

Tudósított: Ábrahám Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában