Vízilabda

2020.11.28. 07:02

A Fradi ellen készül a szolnoki gárda

Míg más csapatok még javában pótolják az elhalasztott bajnoki meccseiket, addig a Szolnoki Dózsa és a Ferencváros már a jövő hétre kiírt egymás elleni találkozójukat is előrehozták, nevezetesen szombat estére.

Varga Csaba

Fotó: Mészáros János

A bajnoki címvédő Ferencváros a trónkövetelő Szolnoki Dózsát fogadja 20.45-től a Császár-Komjádi uszodában. A két hibátlanul álló gárda összecsapását élőben közvetíti majd az M4 Sport+.

A felek szeptember végén a Magyar Kupa döntőjében, a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában találkoztak utoljára, akkor 13–13-ra végeztek a rendes játékidőben, ám az ötöspárbaj a zöld-fehéreknek hozott szerencsét, így megvédték címüket. Szombat este viszont már bajnoki rangadón mérik össze erejüket.

– Szinte a teljes keret a rendelkezésemre áll, kivéve a korábban betegséggel bajlódó Vámos Marcit – mondta Varga Zsolt, a Ferencváros szakvezetője a fradi.hu-nak. – Akadnak, akik még nincsenek teljesen jó állapotban, de a formájukhoz mérten sokat tehetnek hozzá szombati játékunkhoz. Ebben a pillanatban nehéz megállapítani, hogy melyik csapat milyen felkészültségi szintet képvisel. Ez egy nehéz és megfeszített év, ami sok alkalmazkodást kíván.

– A legutóbbi fordulóban, a Honvéd ellen akadtak hiányosságaink, a védekezésünk ugyan stabil volt, ellenben akadozott a támadójátékunk. Az eddigi bajnoki mérkőzések nem adtak olyan érzést, hogy ne kéne még sokat dolgoznunk. De azt gondolom, hogy a szombati megmérettetés értékmérő lesz számunkra, ami felszínre hozhatja, hol is tartunk ebben az idényben.

Tudni kell, hogy a rangadót azért hozták előre, mert a szolnokiak a jövő hétvégén az Eurokupában lesznek érdekeltek, akkor három mérkőzés vár Angyal Dánielékre a Vízilabda Arénában. Zsivko Gocics vezetőedző és csapata egyelőre a Fradi elleni csatára fókuszál.

– Nálunk mindenki a fedélzeten – kezdte a Dózsa trénere. – Felkészültünk, ahogy szoktunk, túl sok újdonságot egyik csapat sem tud mutatni a másiknak. Tisztában vagyunk vele, hogy pillanatnyilag a Fradi a világ egyik legjobb csapata, hiszen mindegyik sorozatnak ők a címvédői.

– Nekünk meg kell mutatnunk, hogy mindenkivel szemben fel tudjuk venni a versenyt, ám csak akkor lehet esélyünk a győzelemre, ha jól és fegyelmezetten játszunk. Nagy dolgot nem tudok mondani, a pillanatnyi forma dönt majd a rangadón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában