VÍZILABDA

2018.04.20. 10:59

A genovai döntőben a címvédő Dózsa

A BL főtábla 12. fordulójában a Szolnoki Dózsa 9–8-ra legyőzte a német Spandau csapatát.

V. Cs.

Ezzel az utolsó két fordulótól függetlenül a címvédő Dózsa bejutott a sorozat nyolcas döntőjébe, amit június 7–9. között rendeznek meg az olaszországi Genovában.

Petar Kovacsevics, a vendégek edzője azt mondta lefújás után: – Mint ahogy várni lehetett, ez egy kifejezetten kemény és nehéz találkozó volt, mindkét együttes számára.

– A Szolnok kifejezetten nyerő mentalitású játékosokból áll, és ezt be is bizonyították a mérkőzésen, amelyet végül nagy csatában nyertek meg. A vereség ellenére sem vagyok elégedetlen a csapatommal.

Cseh Sándor pedig ekképp vélekedett: – Két negyeden át kicsit fásult volt a tempó. A folytatásban viszont gyorsabb játékra váltottunk, de a Spandau végig ott lihegett a nyakunkon.

– A végjáték nagy izgalmakat hozott, ám én azt gondolom, hogy egyik csapat sem lehet elégedetlen.

Szolnoki Dózsa–Spandau 9–8 (3–2, 1–1, 2–2, 3–3)

Vízilabda Aréna, 600 néző. V.: Sztavridisz (görög), Galkin (orosz)

Szolnok: Nagy V. – Bátori, Prlainovics, Mezei, Jansik D., ZALÁNKI 3, GOCICS. Csere: M. Alekszics 1, Younger 1, Milos Csuk 1, KIS G. 3, Fülöp B. Edző: Cseh Sándor

A Spandau gólszerzői: Pjesivac, Saudadier 2-2, Gielen, Stamm, Dedovics, Negrean 1–1.

További eredmények: Eger–Herceg Novi (montenegrói) 8–4, az Eger is továbbjutott, Steaua (román)–Pro Recco (olasz) 6–13, Alphen (holland)–Sabadell (spanyol) 14–16

A csoport: OSC–Barceloneta (spanyol) 6–8, az OSC már nem juthat tovább csoportjából. Eurokupa döntő, visszavágó: BPM SM Busto (olasz)–Ferencváros 5–8, a Fradi megvédte címét, a második számú európai kupasorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában