KOSÁRLABDA

2018.04.21. 10:41

A hétvégén megint KTE–Olaj

Már szombaton bebiztosíthatja A-csoportos tagságát a JP Auto JKSE, ehhez „csak” le kell győznie hazai pályán a Debrecent. Az Olaj vasárnap játszik Kecskeméten. Ha nyer, szinte biztosan az első helyről indíthatja a rájátszást.

Gutai István

Tóth Ádám (jobbra) és Karahodzsics csapataikhoz hasonlóan, ismét összemérik erejüket

Fotó: Mészáros János

Bár még csak félidejéhez érkezik az alsóházi középszakasz, a JKSE már ma este megnyugtathatja saját magát és szurkolóit is. Szerdán a Sopron idegenben legyőzte a MAFC-ot, így a Jászberény és a Debrecen is három-három győzelemmel előzi meg e két csapatot.

Ha a Berény legyőzi a DEAC-ot a 18 órakor kezdődő mérkőzésen, a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül biztos A-csoportos résztvevő marad. Az alapszakaszban 98–94-re győzött hazai pályán a jászberényi egylet.

– A Debrecen mély hullámvölgyből jött ki, de azóta egyre jobban játszik – vélekedett Molnár Marcell, a JKSE hátvédje. – Extra légiósaik vannak, jó magyar játékosokkal. Gyors kosárlabdát játszanak gyors centereiknek köszönhetően. Nagyon sok távoli dobásuk van meccsenként, nagyon fontos lesz, hogy lelassítsuk őket. De arra is figyelnünk kell, hogy jól kezdjük a mérkőzést.

Egy hete a Szolnoki Olaj KK 88–77-re legyőzte a Kecskemétet, vasárnap 18 órától újra találkozik a két csapat, ezúttal a Messzi István Sportcsarnokban. A legutóbbi meccsen húsz pontnál is nagyobb előnyt adott le a szolnoki csapat, hiszen a KTE mínusz négyre is feljött.

– Ezt a Kecskemétet nem lehet lebecsülni – mondta Vojvoda Dávid, az Olaj csapatkapitánya. – Hazai pályán száz százalék, hogy fel fognak belőlünk még jobban készülni és megpróbálnak meglepetést okozni. Úgyhogy abszolút nem vehetjük félvállról ezt a mérkőzést. Az is biztos, hogy egy jó hangulatú mérkőzés lesz, az előző mérkőzésből kiindulva.

Az eddigi négy Olaj–Kecskemét meccset (kettő az alapszakaszban, egy a Magyar Kupa negyeddöntőjében, egy a felsőházban) a szolnoki csapat nyerte, vasárnap is igen jók a győzelmi esélyei.

Tóth Ádám (jobbra) és Karahodzsics csapataikhoz hasonlóan, ismét összemérik erejüket
Fotós: Mészáros János

– Sűrűn követik egymást a meccsek, de az edzői stáb jól beosztja a felkészülési és a pihenőidőt is – érvelt Steven Browning, az Olaj egyik amerikai játékosa, aki kitért a múlt szombati meccsre is, amikor nagy előnyről lett szoros a KTE elleni meccs.

– A kosárlabda gömbölyű, egy meccsen bármi megtörténhet. Erre szokta Dragan (az Olaj vezetőedzője) azt mondani az öltözőben, hogy az ilyen meccseket elég egy ponttal is megnyerni.

Elődöntőben az Olaj csapata

A hétvégén a budapesti Sport 11 Szabadidőközpontban rendezik Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság országos döntőjét, amelybe a Szolnoki Olaj U20-as csapata is kvalifikálta magát. A pénteki negyeddöntőben: Szolnoki Olaj–Budapesti Honvéd 99–84 (28–20, 30–20, 21–12, 20–32). Az Olaj legjobb dobói: Kókai 25/18, Rudner 15/6, Frikker 14, Ondima 11, Csák B. 10/6, Taiwo 10.

A Szarvas Gábor edző tanítványai ma 16.30-kor a Szedeákkal találkoznak az elődöntőben. Az éremcsatákat vasárnap 15.30-kor kezdik.

Varga Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában