Vízilabda

2020.03.07. 11:20

A Honvédot fogadja a Szolnok a nyitányon

A nemzetközi kupafordulót követően ismét a bajnokság felé fordul a figyelem, amelyben ma rajtol a felsőház középszakasza nyolc együttes részvételével.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Dózsa a Budapesti Honvéd gárdáját szombat délután négy órakor fogadja a Vízilabda Arénában. A Honvéd állománya nem ismeretlen Szolnokon. Közülük többen rövidebb-hosszabb ideig megfordultak a Dózsa soraiban is, mint a világbajnok kapus, Decker Attila, Fülöp Bence és Lukács Ábel. Mellettük Szívós Márton világbajnok, Szirányi Balázs pedig Bajnokok Ligája-győztes is volt a Barceloneta csapatával.

Egyébiránt a fővárosi gárda a harmadik helyen zárta az alapszakaszt, igazából az ötödik helyre pályázhatnak a folytatásban, az egykoron Szolnokon is edzősködő Merész András tanítványai. Az elmúlt évadban ugyancsak a középszakaszban találkoztak a felek, Szolnokon 17–6-ra nyert a Dózsa, míg a fővárosban 7–7-es döntetlen született.

– Jó és erős állományú csapat a Honvéd, nem véletlen, hogy kiharcolták a felsőházba jutást – kezdte a szolnokiak balszélsője, Szatmári Kristóf.

– Természetesen nagyon készülünk, videóztunk, taktikáztunk, egy jó meccsen győzelemmel akarjuk nyitni a középszakaszt.

A bajnoki középszakasz állása: 1. Ferencváros 42 pont, 2. OSC 39, 3. Szolnoki Dózsa 36, 4. Eger 34, 5. Miskolc 28, 6. UVSE 22, 7. Honvéd 21, 8. Szentes 19 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában