VÍZILABDA

2019.12.16. 10:10

A két szolnoki pólós is hozzájárult a válogatott feljavulásához

Két Szolnoki Dózsa-pólóssal, Szeghalmi Zsomborral és Bányai Márkkal a soraiban kezdte meg szereplését a magyar válogatott a kuvaiti junior-világbajnokságon.

Varga Balázs

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az eddig lejátszott három csoportmérkőzés során mindkét dózsás szóhoz jutott, Szeghalmi pedig négy góllal járult hozzá a gólterméshez.

A csütörtöki rajton Spanyolországgal mérkőzött meg az U20-as csapat, ám a szoros találkozón alulmaradtak a mieink. Az első negyedben kétgólos hátrányba került a magyar gárda, és végül ez a különbség megmaradt, 9–7-re a spanyolok nyertek.

A pihenőnap után szombaton ugrott ismét medencébe együttesünk, ekkor Egyiptom csapata volt az ellenfél. Az afrikaiak az első negyedben jól tartották magukat, így 3–3-ról folytatódott a mérkőzés. A másik három játékrészben viszont nem kegyelmeztek a magyar fiúk, előbb 5–1-re, majd 5–2-re, végül pedig 6–1-re nyerték a negyedeket, így alakult ki a 19–7-es végeredmény.

Tegnap egy keményebb falat, Oroszország következett. A magyar csapat az első negyed után 2–1-re, majd 5–2-re, a harmadik játékrészt követően pedig 11–5-re vezetett. A végére kiengedtek a mieink, így az oroszok kozmetikázni tudtak az eredményen, ám így is 12–9-es magyar győzelem született.

Az utolsó csoportmérkőzést hétfőn Kanada ellen vívja csapatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában