KÉZILABDA

2018.08.16. 09:01

A Székács egyedüli csapatként képviseli megyénket az NB I. B-ben

Augusztus elején kezdte meg a felkészülést az őszi szezonra a Törökszentmiklósi Székács KE, amely immár egyedüli csapatként képviseli megyénket a másodosztályú kézilabda-bajnokságban (NB I. B). A klubnál lezajlott változásokról Kovács Bélát, az egyesület elnökét és Szloska Krisztián vezetőedzőt kérdeztük.

Pabar Gyula

Szloska Krisztiánnak egy rendkívül fiatal átlagéletkorú társaságot kell csapattá formálnia

Fotó: miklostv.com

A szűkös pénzügyi háttér ellenére meglehetősen jól kezdte az előző idényt a Székács, lendülete azonban csak addig tartott, amíg nem jött egy sérüléshullám, ami alaposan megtizedelte a játékosállományát.

Emiatt hamar a szőnyeg szélén találták magukat a miklósiak, és egészen az utolsó fordulóig kérdéses volt a bennmaradásuk. Habár a bajnokság hajrájában komoly bravúrokat is bemutattak, az igyekeztük csak a tizedik hely megszerzésére volt elegendő, ami azt jelentette, visszacsúsznak az NB II.-be.

Már ha a Kazincbarcika és a Mezőtúr is vállalja a magasabb osztályt, de szerencséjükre egyik együttes sem élt a lehetőséggel, így a szövetség, mint legjobb kiesőt, őket kérte fel az indulásra. Ami, mint utóbb kiderült, alapos fejtörésre késztette a klub vezetőségét.

– Évről évre egyre nehezebben tudjuk előteremteni a működéshez szükség anyagi hátteret, így amikor eldőlt, hogy kiestünk, azzal vigasztaltam magam, talán ránk fér már egy kis pihenés, jó lesz nekünk egy évig az NB II.-ben is – árulta el hírportálunknak Kovács Béla.

– Aztán jött a levél az MKSZ-től, hogy megkaptuk a lehetőséget az NB I. B-s indulásra. Én továbbra is hajlottam volna az NB II. felé, de az egyesület elnöksége kérlelt, hogy gondoljam meg magam.

– Végül beadtam a derekam, de kikötöttem, hogy minden eddiginél szigorúbban lesznek kezelve a pénzügyek. Elkezdtünk támogatókat keresni, néhányat sikerült is magunk mellé állítani, ennek köszönhetően tudtunk például új játékosokat igazolni.

– Ez nem azt jelenti, hogy felvetne minket a pénz, sőt, továbbra is amondó vagyok, hogy az idei egy kifejezetten nehéz és embert próbáló év lesz a számunkra, amely elsősorban a túlélésről fog szólni – hangsúlyozta az egyesület elnöke.

Szloska Krisztiánnak egy rendkívül fiatal átlagéletkorú társaságot kell csapattá formálnia
Fotó: miklostv.com

– Mozgalmasan alakult a nyarunk, játékosok jöttek-mentek, szinte az egész csapat kicserélődött. Megfiatalított kerettel vágunk neki a pontvadászatnak, amely legalább hat-nyolc éve nem volt olyan erős, mint amilyen az idei lesz.

– Mindezeket figyelembe véve, az elsődleges célkitűzésünk a biztos bennmaradás kiharcolása – felelte érdeklődésünkre Szloska Krisztián, aki ezt követően a felkészülés menetéről is beszámolt.

– Augusztus 1-jén kezdtük meg az alapozást szabadtéren, kimondottan erőnléti edzéseket végeztük. Erre tettünk rá még egy lapáttal a következő héten, amikor is Gyomaendrődre utaztunk edzőtáborba.

– Azóta teremben készülünk, tehát már a labda is előkerült, pénteken 19.30-kor pedig lejátsszuk az első felkészülési mérkőzésünket, a Hatvan gárdáját fogadjuk. Jövő pénteken 18 órától újabb gyakorlómeccsek következnek a Hajdúböszörmény és a Szolnok ellen.

– Mintegy főpróba gyanánt, szeptember 1-jén egy nemzetközi tornán veszünk részt Balmazújvárosban, amelyen a házigazda mellett a Nyíregyházával és egy algír csapattal mérhetjük össze tudásunkat. Szeptember 5-én pedig már kupameccs vár ránk Kecskeméten.

Alaposan átalakult a Székács kerete

Érkezett: Bernáth Bence (Balmazújváros, jobbszélső), Felföldi Gergő (Békéscsaba DKSE, átlövő), Gál Dániel (TKE, beálló), Götz Bence (Szeged, irányító/átlövő), Mitrik László (Tatabánya, irányító), Sütő Martin (Orosháza, átlövő), Szabó Simon (Orosháza, irányító), Vikor Ferenc (Lajosmizse, kapus).

Távozott: Bor Márk (NEKA), Holló Alex (külföld), Kovács Attila (?), Kuli Gábor (Dunaharaszti), Molnár Kristóf (?), Nagy Attila (Nagykanizsa), Nagy Dominik (Ózd), Nagy István (?), Takács Péter (Szolnok).

Maradt: Csanádi Valter, Gyimesi Ádám, Halász Patrik, Rizinger András, Szöllősi Balázs.

Bagdi Gábor-emléktorna Homokon

Az előző évekhez hasonlóan­, az idén is megrendezik a Bagdi Gábor-kézilabdatornát, amellyel a fiatalon elhunyt, egykori Olajbányász- és tiszaföldvári játékos emlékének adóznak.

Szombaton 9 órától az Abony, a Kecskemét, a Kondoros és a Kunszentmárton együttesei feszülnek egymásnak a homoki sportcsarnokban.

Az esemény fénypontja a 15 órakor kezdődő gálameccs lesz, amelyen a ’75-ös, ’76-os, ’77-es születésű kézisekből álló szolnoki „ificsapat” a tiszaföldvári öregfiúkkal – akik korábban az NB I. B-ben is szerepeltek – fog megmérkőzni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában