Labdarúgás/Jászberényi bravúr

2018.09.24. 09:23

A szolnoki csapat sok helyzetet hibázott

A Magyar Kupa hatodik fordulójában két NB III.-as megyei csapatunk egyaránt magasabb osztályban szereplő gárdát fogadott. A Szolnok egy balszerencsés góllal veszített az NB I.-es Kisvárda ellenében. A Jászberény pedig vesztett helyzetből fordítva búcsúztatta az NB II.-es Mosonmagyaróvár együttesét.

Varga Csaba

Jászberényi FC–Moson­magyaróvár 2–1 (0–1)

Gyöngyös, 300 néző, vezette: Nazsa Tamás (Berényi Ákos, Skover Péter)

Jászberény: Menczeles – László (Hevesi-Tóth, 60.), Szanyi, Ilkovics, Fejes – Szemere, Győrfi (Sándor I., 73.), Ludasi – Herczeg, Szanku (Farkas, 60.), Svednyuk. Edző: Arany László.

Mosonmagyaróvár: Somogyi – Zsirai, Vágó, Forgács, Darázs – Bartos (Kozma, 62.), Kovács B., Katona (Bakos, 58.) – Kovács Á. (Szabó V., 78.), Stieber, Eszlátyi. Edző: Várhidi Péter.

Gólszerző: Svednyuk (67), Hevesi-Tóth (88- 11-esből.), ill. Bartos (37.)

A berényi együttes óriási bravúrt hajtott végre a továbbjutás kiharcolásával. Nemcsak azért, mert magasabb osztályban szereplő gárdát búcsúztatott, hanem azért is, mert a mindent eldöntő továbbjutást jelentő gólt emberhátrányban szerezte meg.

Arany László: – Nagyon jó mérkőzésen sikerült eltüntetnünk az osztálykülönbséget. Büszke vagyok a csapatra, mindenki nagyon sokat tett a győzelemért.

Szolnoki MÁV FC–Kisvárda Master Good 0–1 (0–1)

Tiszaligeti Stadion 800 néző. Vezette: Oláh Gábor (Tóth II. Vencel, Vígh-Tarsonyi Gergő)

Szolnoki MÁV FC: Csáki – NÉMETH Á., Papp Sz., Horgosi, SZABÓ R. – TISZA, FÖLDI (Karacs 75.) – Tóth B. (Laczkó 69.), Nádházi (Annus 61.), Kun L.. – Simon A. Edző: Tóth Tibor

Kisvárda: MINCA – Parcvanija, Izing, Beriosz, Protics – Karaszjuk, Mitosevics (Misic 75.) – GOSZTONYI, Negrut, Kovácsréti (Ilics 63.)- Milevszkij (Lucas 63.). Edző: Dajka László

Gólszerző: Negrut (0–1) a 10. percben

Az első félidőben nem tűnt ki a két osztály különbsége, sőt a Tisza-partiak sorra alakították ki helyzeteiket. Nádházi Ákos a keresztlécet találta telibe a tizenötödik percben. Majd pedig Földi Marcell és Németh Ádám is ziccerben hibázott az első ­játékrészben.

A térfélcserét követően is támadásban maradtak a vendéglátók, de már annyi helyzetet nem tudtak kialakítani mint a szünet előtt. A szabolcsiak jobban szűrték a támadásokat. A hajrára azonban ismét felpörgött a meccs.

Gosztonyi András szép lövését lábbal hárította Csáki kapus. Majd egy szolnoki akció közepette Annus Árpád és Simon Attila nem értették meg egymást, oda lett a helyzet.

Hiába lett a szögletarány 8:3 a hazaiak javára, a vendégek rutinból és némi szerencsével megnyerték a meccset, és ezáltal a Magyar Kupa 7. fordulójába jutottak. A szolnoki szurkolók vereség ellenére is megtapsolták csapatukat.

Tóth Tibor: – Jól kezdtük a mérkőzést, igaz kaptunk egy balszerencsés gólt, de utána meg is fordíthattuk volna az állást. Büszke vagyok a csapatomra, mert jól és óriási akarattal futballoztunk. Így kell folytatnunk a bajnokságban is

Dajka László: – Nem azt játszottuk, amit vártam és láttunk az elmúlt hetekben Az is igaz, hogy más összetételben is léptünk pályára, mint az elmúlt mérkőzéseken. Több futballistánkon is látszott a játékhiány. Az első játékrészben hibáink után több helyzete is volt a Szolnoknak. A második félidő már kiegyenlített játékot hozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában