GALÉRIA A FELKÉSZÜLÉSRŐL

2018.07.12. 12:26

A Szolnoki MÁV-ot jóformán a nulláról kell felépíteni

A másodosztálytól szintén búcsúzó Szeged 2011 együttesével játszott edzőmérkőzést a Szolnoki MÁV FC a Tiszaligetben szerdán délelőtt. A kilencven perc hazai szempontból négygólos vereséggel ért véget, ami sok-sok tanulsággal szolgálhat a jövőre nézve. Gyorsan tegyük hozzá, ezúttal a felek nem voltak egy súlycsoportban, ami elsősorban abból adódott, hogy míg a szegediek kerete együtt maradt, sőt tovább erősödött a tavaszihoz képest, addig a szolnokiaknak gyakorlatilag a nulláról kell új csapatot építeniük. Ez pedig nem megy egyik napról a másikra.

Pabar Gyula

Tóth Tibor vezetőedző (balra) látja el instrukciókkal a játékosokat.

Fotó: Mészáros János

Próbajátékosok lepték el a Tiszaligeti Stadion gyepszőnyegét a minap. Ez is azt mutatja, hogy az NB III.-ba való visszacsúszás ellenére, sokan szívesen igazolnának Szolnokra. A szükség viszont bármennyire is nagy úr, a két szép szeméért még senki sem kap profi szerződést, ahhoz muszáj előbb valamit letenni az asztalra.

Ezúttal huszonnégy „jelentkező” kapott lehetőséget a bizonyításra, köztük magasabb osztályt is megjárt rutinos, illetve eddig csak megye I-ben vagy utánpótlás-bajnokságban szereplő futballisták. Az eredmény alighanem mindent elmond a találkozóról, a látottakat pedig inkább értékelje a MÁV FC vezetőedzője, Tóth Tibor.

– Vegyesek az érzéseim – kezdte a szakember.

– Az első félidőben kifejezetten tetszett, amit láttam, helyzeteket alakítottunk ki, és lőttünk egy szép gólt. A másodikban a fiatalokat küldtem pályára, kíváncsi voltam, mire képesek, és bizony kiütközött a rutintalanság.

– A meg nem értés, a kommunikáció hiánya miatt kaptuk a gólokat. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de igyekszünk mihamarabb megtalálni azokat a játékosokat, akik egy masszív alapot jelentenek ennek a csapatnak, majd igyekszünk őket hasznos kiegészítőemberekkel körbevenni.

– Szombaton Ceglédre utazunk (kezdés 13 órakor – a szerk.), de addig is keményen dolgozunk. A csoportbeosztásra rátérve, örülök, hogy keletre kerültünk, talán ez a legkönnyebb a három közül. Ugyanakkor azt se feledjük, hogy ebben a csoportban kevesebb az úgymond játszós csapat, így inkább a fizikum, mintsem a szép foci dominál.

Tóth Tibor vezetőedző (balra) látja el instrukciókkal a játékosokat.
Fotó: Mészáros János

Szolnoki MÁV FC – Szeged 2011-G. A. 2–6 (1–2)

Tiszaligeti Stadion, 50 néző

Szolnok:

I. félidő: Kormos – Ágoston (Háda, 40.), Csendes, Horgosi, Valkovszki – Tisza, Karacs – Laczkó – Magos, Annus, Kánya

II. félidő: Csáki – Háda, Gólya, Huszti, Vincze P. – Vadas (Sitku, 62.), Karacs (Földi, 55.) – Nádházi, Nagy R., Tóth O. – Kovács T.

Vezetőedző: Tóth Tibor

Gólszerzők: Annus Árpád (30.), Nagy Richárd (69.), ill. Máté János 3 (28., 36., 60.), Molnár János (73.), Zádori Krisztián (76.), Bitó Martin (81.)

Hazatért a középpályás

Egy négyéves jászberényi kitérőt követően igazolt ismét Szolnokra Tisza Kálmán. A 26 éves védekező középpályás ekként nyilatkozott hazatéréséről.

– Nagyon jó érzés, hogy újra itthon játszhatok, őszintén szólva, már vártam a megkeresést. Rengeteg az új arc, így kell hozzá némi idő, hogy összecsiszolódjunk. Vannak olyanok, akiknek nincs semmiféle NB III.-as tapasztalatuk, nekik próbálok tanácsokkal segíteni.

– Azt gondolom, hogy egy 16-17 fős kerettel már lehet keresnivalónk, a vezetőedzőnk elképzelése, miszerint egy játszós csapatot szeretne kialakítani, nagyon tetszik nekem. Jó lenne a dobogóért harcba szállni.

Közel a megállapodás?

A 2016/17-es szezonban a MÁV FC első számú kapusának számító, majd Kisvárdára igazoló Molnár-Farkas Tamás a lelátóról figyelte a történéséket. Mint kiderült, jó esély van rá, hogy újra Szolnokon védjen.

– Nagyon jól éreztem itt magam, és ha tavaly nyáron nincs a Kisvárda ajánlata, akkor egész biztosan maradtam volna a klubnál. De egy ilyen lehetőséget vétek lett volna elszalasztani.

– A feljutás sok mindent megváltoztatott, és látva az új igazolásokat, meglepne, ha a szakmai stáb komolyan számolna velem a jövőben, emiatt ismét felvettem a kapcsolatot a Szolnokkal. Nem akarok semmit sem elkiabálni, de már az első beszélgetés alkalmával úgy éreztem, sikerült közös nevezőre jutni a vezetőkkel, így ha minden jól alakul, visszatérek a Tiszaligetbe.

Nyári játékosmozgás a MÁV FC-nél

Érkező: Tisza Kálmán (Jászberény)

Távozók: Angyal Norbert (?), Balogh Miklós (?), Berdó Péter (?), Bonivárt Erik (Ajka), Csirmaz István (Mezőkövesd), Farkas Aurél (Csákvár), Gazsi Tamás (?), Hrabina Alex (?), Jasarevic Mahir (?), Katona György (?), Kenderes Zoltán (Ajka), Lakatos Csaba (Budafok), Magyar Bence (?), Molnár Róbert (Soroksár), Olasz Dénes (Kazincbarcika), Pantovics Nikola (Macedónia), Papp Szilárd (?), Pintér Norbert (Szerbia), Tóth Balázs (?), Tóth László (Kazincbarcika)

Maradtak: Ágoston Kristóf, Csáki Kálmán, Földi Marcell, Horgosi Donát, Kánya Norbert.

Idén is rendeznek megyei rangadót

Az MLSZ ­Versenybizottsága elkészítette a harmadosztály csoportbeosztását. Az NB II.-ből visszacsúszó ­Soproni VSE és a Békés megyei bajnok Méhkerék időközben megszűnt, az MTK II pedig nem vállalta az indulást.

Az említett csapatok helyére a két tavaszi kiesőt (Hódmezővásárhely, Szabadkikötő SE), valamint az osztályozó legjobb vesztesét (Salgótarján) kérte fel a szövetség.

Keleti csoport: Cigánd, Debreceni EAC, Diósgyőr II, Eger, ESMTK, Füzesgyarmat, Gyöngyös, Jászberény, Nyírbátor, Putnok, Sajóbábony, Salgótarján, Sényő, Szolnok, Tállya, Tiszaújváros

Közép csoport: Dabas, Dunaújváros, Honvéd II, Hódmezővásárhely, Iváncsa, Kecskeméti TE, Kozármisleny, Makó, Paks II, Pécs, ­Rákosmente, Szeged 2011, Szekszárd, Szentlőrinc, SZEOL, Taksony

Nyugati csoport: III. ­Kerületi TVE, Ajka, Andráshida, BKV Előre, Csepel, ­Dunaharaszti, Érd, Komárom, ­Ménfőcsanak, Videoton II, Nagykanizsa, Pápa, Pénzügyőr, Puskás Akadémia II, Sárvár, Szabadkikötő SE

A bajnokság augusztus 4-én kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában