KÖSZÖNTÉS

2018.02.22. 10:22

Berényi Laci búcsút intett a Tiszavirág Arénának

Kedves ünnepséget rendez­tek vasárnap, a szolnoki Tisza­virág Arénában, ahol az egykori kiváló kézilabdást, Berényi Lászlót köszöntötték. Hogy miért is, arra az ünnepelttől kaptunk választ.

Varga Csaba

Berényi Lacit (középen) Vitális Sándor (balra) és Horváth József köszöntötte

Fotó: Mészáros János

Berényi Laciról – mindenki így ismeri – tudni kell, hogy ezer szállal kötődik a szolnoki kézilabdához, mert egykoron játékosként szolgálta a piros-fekete klubot. Majd 1992-től napjainkig gondnok­ként dolgozott, a régi nevén Olaj-csarnokban, amelyet ma már Tiszavirág Arénának hívnak.

Igen, Berényi Laci 26 esztendő után munkahelyet váltott, immár lakóhelyén, Besenyszögön, a Chiovini iskola nem régiben átadot tornacsarnokának a gondnoki teendőit látja el.

– Egykori mesterem, Horváth Józsi bácsi és volt játékos­társam, Vitális Sanyi, ma a kézilabdaklub elnöke köszönte meg a munkámat a vasárnapi női mérkőzés előtt – ­mondta Laci. – Természetesen volt munkaadóm, a Szolnok MÁV FC UFC elnöke, Földi Sándor és csapata is elköszönt tőlem a hetekben. Úgy érzem, barátsággal váltam el mindenkitől, csak a szépre emlékezünk.

Az egykori balszélső Besenyszögön Fazekas Sándor tanár úr keze alatt ismerkedett a kézilabdával, majd 1977-től 1­992-ig volt az Olaj játékosa. Az NB II.-től az élvonalbeli bajnokságig minden szinten szerepelt a szolnoki csapatban.

Berényi Lacit (középen) Vitális Sándor (balra) és Horváth József köszöntötte
Fotós: Mészáros János

– Játszottam salak- és bitumenes­ pályán, utoljára itt a csarnokban már parkettán – folytatta Laci. – Jó szellemű csapataink voltak, amelyeket kiváló szakemberek irányítottak. Amire büszke vagyok, olyan világhírű játékosok ellen kézilabdázhattam, mint Éles Józsi, Mocsai Lajos, Borsos Attila­, ­Marosi Laci, Iváncsik ­Misi, és még sokáig sorolhatnám a jól csengő neveket. A lényeg, hogy 33 éves koromig kézilabdáztam, 1992-ben, még az Olajbányász SE működtette a létesítményt, Tóth Zoli volt a csarnokigazgató, amikor oda kerültem gondnoknak.

Laci mesélte, hogy az elmúlt közel 26 esztendőben tizenkét tulajdonosa volt a létesítménynek. Természetesen a labdajátékok voltak a főszereplők, de az aerobiktól a vívásig szinte mindegyik sportág rendezvényén ténykedett.

– Jó volt itt dolgozni, kis ­millió élményt éltem meg a munkám során. Ha a játékos pályafutásomat is beleszámolom, négy évtized köt a Tiszaligethez. Ez idő alatt egy sportváros épült a Tisza bal partján, amelyben én is éltem, játszhattam és dolgozhattam, minderre büszke vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában