RÖPLABDA

2018.03.20. 09:31

A bronzcsata után jöhet a bajnoki negyeddöntő

Nem sikerült a bravúr, óriási, kétórás csatában 3:2-re elveszítette a Magyar Kupa bronzmeccsét a Jászberény a Vasassal szemben.

Varga Csaba

Érd, 2018. március 18. A jászberényi Bartók Bettina (j), valamint Hanna Bodovics és Durst Anna, Vasas Óbuda játékosai a nõi röplabda Magyar Kupa a 3. helyéért játszott mérkõzésen az Érd Arénában 2018. március 18-án. Vasas Óbuda-Jászberény VT 3-2. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

Az érdi sportcsarnok volt a helyszíne a hétvégi Magyar Kupa döntőnek. Szombaton előbb a férfiak léptek pályára, közülük a Kaposvár 3:0-s győzelemmel szerezte meg a bronzérmet a Pénzügyőrrel szemben. Majd a bajnoki listavezető Kazincbarcika hasonló különbséggel verte a Kecskemétet a fináléban.

A hölgyek küzdelmeit vasárnap rendezték meg. Előbb a Jászberény–Vasas bronzcsatát játszották le, közel telt ház előtt. Élvezetes és izgalmas meccsen a fővárosi együttes 3:2-re diadalmaskodott, ezzel elhódítva a bronzérmet.

– Hektikus mérkőzést vívtunk, a második-harmadik szettben szétesően játszottunk, ezzel jócskán megkönnyítettük a Vasas dolgát – mondta Deme Gábor, a jászberényi hölgyek edzője.

– Nagy erőket kellett mozgósítanunk a negyedik szettben, és fejben sajnos már nem bírtuk az ötödiket. Ütőerőben voltunk ezúttal gyengébbek, az influenzás betegségből visszatérő Genesis Miranda ütőereje nagyon hiányzott.

A jászberényi hölgyeknek nem sok ideje marad a pihenésre, hiszen szerdán Kaposváron kezdik a két győzelemig tartó negyeddöntős párharcot. A második mérkőzést szombaton este hét órakor rendezik Jászberényben.

Visszatérve a kupára, pontosabban a döntőre, a Nyíregyháza–Békéscsaba meccs a sportág igazi propagandája volt. Bár a címvédő csabaiak számítottak esélyesnek, a nyírségi hölgyek azonban összegyűrték a papírformát, és ötjátszmás találkozón 3:2-re verték vetélytársukat. Tehát tizenegy esztendő múltán ismét Nyíregyházára került a Magyar Kupa.

Borítókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában