KERÉKPÁR

2018.08.21. 11:10

Célba ért a Tour de Hongrie, a 39. Magyar Körverseny mezőnye

A szombati Karcag–Miskolc etap után másnap már a kazincbarcikai zárószakaszon mérte össsze erejét a Tour de Hongrie, vagyis a 39. Magyar Körverseny mezőnye. Az utóbbi két etapot a német Nikodemus Holler nyerte, az összetettben azonban az olasz Manuel Belletti diadalmaskodott.

Varga Csaba

A sárga trikós Belletti lett a Tour de Hongrie győztese – képünk a karcagi rajton készült.

Fotó: Daróczi Erzsébet

Az utolsó, ötödik etapnak 123 fő indult neki, a 128,2 km alatt egy gyorsasági és két hegyi részhajrá várt rájuk, a kimondottan hosszú, 6 kilométeres barcikai körpályán pedig öt kört kellett megtenniük a végén.

Az összetettben vezető kiválóság, Manuel Belletti kerek félperces összetettbeli előnnyel vágott neki az utolsó szakasznak, az olasz a héten nagyon erős volt, kivétel nélkül mindegyik szakaszon legalább a dobogón végzett, kisebb csodának – vagy valami komoly problémának, bukásnak – kellett volna történnie ahhoz, hogy innen elbukja a sárga trikót.

El is maradt a csoda Belletti, ugyan három másodpercet elveszített összetett előnyéből, így is maradt neki 27, a hat nap alatt látottak alapján teljesen megérdemelten nyerte meg a 39. Magyar Körversenyt.

– Nagyon boldog vagyok, hatalmas dolog számomra ez a siker, hiszen először nyertem összetettet többnapos versenyen – mondta a Nemzeti Sportnak a 32 éves, korábbi Giro-szakaszgyőztes Belletti.

– Őszintén szólva ez az utolsó etap nehezebb volt, mint amire előzetesen számítottunk. Épp ezért nem akartam kockáztatni, a legfontosabb az volt, hogy megőrizzem az összetett elsőséget – ez szerencsére sikerült, amiért a csapatomnak is óriási köszönettel tartozom, hatalmas munkát végeztek egész héten!”

A sárga trikós Belletti lett a Tour de Hongrie győztese – képünk a karcagi rajton készült.
Fotó: Daróczi Erzsébet

A legjobb magyar a pannon cyclingos Valter Attila lett, aki az összetett 15. helyén zárta a viadalt.

Még annyit, amellett, hogy kiváló szervezésű, remek verseny volt, az M4Sport Tv és az internet jóvoltából hazánk legszebb tájait és városait, köztük megyénk településeit­, Jászberénytől Tiszafüredig láthatta ország-világ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában