KOSÁRLABDA

2018.06.21. 12:35

Nyerges Zsolt bejelentette: együtt marad a Szolnoki Olaj

Jó leírni, immár nyolcszoros magyar bajnok a Szolnoki Olaj, még egy picit lehet ünnepelni, de a klubvezetői már a jövőt építik. Szerencsére nem gyengül a csapat, sőt úgy tűnik, hogy tovább erősödik, és a szakmai stáb is együtt marad.

Varga Csaba

Az Olaj-tábor egyik kedvence, Vojvoda Dávid (labdával) ősztől is a piros-feketék között szórhatja majd a pontokat.

Fotó: Földi Imre/NS

Egy nappal a bajnoki cím megszerzését követően, egyik törzshelyén, a szolnoki Halászcsárdában tartotta évadzáró rendezvényét a csapat.

Dr. Nyerges Zsolt, a Szolnoki Olaj tulajdonosi alapítványának alapítója, aki stábjával 1998 óta, immár húsz esztendeje vezeti a klubot, örömmel konstatálta, hogy az együttes visszatért jó szokásához, hiszen hetedik alkalommal duplázott, magyarán a bajnoki cím mellé a Magyar Kupát is begyűjtötte a társaság.

Nemzetközi szinten pedig feljutott az Európa Kupa főtáblájára, ahol két csoportkört ment, többek között holland, orosz és török élcsapatokat is legyőzött.

– Igazán sikeres évadot zártunk – mondta Nyerges doktor.

„Amit lehetett hazai szinten, mindent megnyertünk, és nagy örömünkre a közönség is visszatért a lelátóra.”

– Sportigazgatónk, Báder Márton és a szakmai stáb, Dragan Alekszics vezetőedző és a mellette dolgozó két fiatal tréner, Jakab Máté és Szarvas Gábor, mint az eredmények is mutatják, nagyszerű munkát végzett.

– A következő idényben is ők irányítják majd a csapatot.

Természetesen a játékosállományban történt változásokról is beszélt a sportvezető.

– Fiataljaink közül Rudner Gábor, Taiwo Samuel és Tóth Zoltán játékára továbbra is számítunk. Válogatott kosárlabdázóinkat, Kovács Pétert, Tóth Ádámot, Vojvoda Dávidot és a rutinos Sztrahinja Milosevicset érvényes szerződés köti hozzánk.

– Tárgyalunk Luksa Andriccsal, Steven Browninggal és Quincy Forddal is a folytatásról.

Dr. Nyerges Zsolt említette, hogy mindegyik bajnokcsapatnak volt egy-egy kiváló képességű irányítója, a teljesség igénye nélkül Tóth Zoltán (1991), Thomas Kelley (2007), Obie Trotter (2012) az idén pedig Kendrick Perry remekelt a piros-feketék soraiban.

Azt hallottuk, hogy a bajnokságban végig jól játszó, az utolsó, mindent eldöntő kosarat szerző Perry neves külföldi klubok jobbnál jobb ajánlatai között válogathat mostanság.

– Az érdeklődésről mi is hallottunk, de azt szeretnénk, hogy Kendrick Perry a következő évadban is a mi csapatunkat erősítse. Sőt, még egy komoly igazolásról is beszámolhatok, Benke Szilárd, a válogatottban is számításba vett bedobó ősztől nálunk folytatja pályafutását.

Az Olaj-tábor egyik kedvence, Vojvoda Dávid (labdával) ősztől is a piros-feketék között szórhatja majd a pontokat.
Fotó: Földi Imre/NS

 

– A játékos a legutóbbi két évadban a Zalaegerszeg színeiben szerepelt, amelyben 39 bajnokin lépett pályára, többek között 31 perc játékidő alatt 13 pontot és 4 lepattanót átlagolt.

„Együtt marad tehát az Olaj csapatának gerince, sőt, erősödik is az állomány, ami kell is, hiszen ősztől a Bajnokok Ligája sorozatban is bemutatkozhat a klub.”

– A Bajnokok Ligájában is jó lenne maradandót alkotni, egy-két kört menni. Egyértelmű, hogy a következő szezonban sem szabad alább adni, nem lehet más célunk, mint honi szinten a címvédés, sőt, 2020-ban már a tizedik bajnoki- és kupagyőzelmünket akarjuk ünnepelni.

Dupla fordulóra készülnek

Kihirdette a Koszovó, valamint Litvánia elleni világbajnoki selejtezőre készülő férfiválogatott bő keretét Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány.

Az MTI információi szerint a szakember 19 játékosnak szavazott bizalmat, közülük azonban ketten biztosan nem játszhatnak, hiszen Hanga Ádám és Váradi Benedek is sérüléssel bajlódik.

Válogatottunk jövő csütörtökön Pristinában mérkőzik Koszovó válogatottjával, majd három nappal később a Tüskecsarnokban fogadja a litván csapatot.

A válogatott bő kerete: Perl Zoltán, Govens Darrin, Tóth Norbert, Vojvoda Dávid, Kovács Péter, Eilingsfeld János, Ruják András, Wittmann Krisztián, Ferencz Csaba, Allen Rosco, Keller Ákos, Karahodzics Kemal, Molnár Márton, Golomán György, Pongó Marcell, Horti Bálint, Benke Szilárd, Filipovity Marko.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában