ATLÉTIKA

2018.08.17. 08:26

Farkas Lilla ezúttal is nyert a tatai versenyen

Hőségriasztás volt érvényben, amikor a XXXV. Tatai Minimaratonon az 549 versenyző nekivágott a település legszebb részein kanyargó 13.5 kilométeres távnak.

Varga Csaba

Farkas Lilla megnyerte korosztálya versenyét

Fotó: Fehér J.

A hűvösebb erdős részeken viszonylag kellemes volt a futás, a tóparton azonban perzselően sütött a nap. A rendezők alaposan felkészültek a melegre. Hat frissítő állomással várták a futókat.

Mint eddig mindig, a harmincötödik minimaratonon is indultak újszásziak. Közülük a csúcstartó Fehér János mindegyik versenyen futott.

Csak ő és a tatabányai dr. Répássy György büszkélkedhetnek ezzel a teljesítménnyel. Külön köszöntötte őket Michl József, Tata város polgármestere. Ketten – Berkó Sándor és Herczeg Gábor – első alkalommal teljesítették a minimaratont.

A tízfős újszászi csapatból, a férfiakat lehagyva, megismételve előző évi teljesítményét, Farkas Lilla futott a leggyorsabban. (1:01:14)

Farkas Lilla megnyerte korosztálya versenyét
Fotó: Fehér J.

A nők abszolút versenyében hetedik helyen végzett, és megnyerte korcsoportja, a 19–24 évesek versenyét. A férfiak közül a 83. helyezett Zvolenszki Károly (1:04:24) ért legjobb idővel a célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában