KOSÁRLABDA

2018.03.24. 10:40

A hajránál tartanak csapataink az alapszakaszban

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában az éllovas Szolnoki Olaj a ZTE csapatát fogadja, míg a Jászberény a MAFC vendégeként lép pályára a fővárosban, egyaránt szombat este hat órakor.

Varga Csaba

Vojvoda Dávid (labdával) és társai huszonegyedik győzelmükre készülnek a ZTE ellen

Fotó: Gémesi Balázs

Az elmúlt szezonban nem egyszer tört borsot az Olaj orra alá a Zalaegerszegi TE csapata. Elég említeni az alap- és középszakaszt, hiszen mindkétszer nyert a ZTE a Tiszaligetben.

Ráadásul a negyeddöntőben is a kék-fehérek bizonyultak jobbnak, igaz, abban a sorozatban a hazai meccseiket nyerték Szabó Zsolték. Idén viszont csak egyszer találkoztak a felek, akkor a piros-feketék 88–85-re nyertek a zalai fővárosban. Szombat este pedig a Tiszaligetben mérik össze erejüket.

A vendégek ugyebár a Kecskemét­tel és a Pakssal állnak harcban az ötödik helyért, ami még a felsőházi középszakaszba való jutást jelenti. Bár a szerdai, hazai botlást nem kalkulálták be előre, hiszen kikaptak a Pécstől.

Egyértelmű, hogy a szombati derbi esélyese a listavezető Olaj, amely újabb sikerével tovább gyarapíthatná győzelmei számát. Jó lenne megtartani a riválisokkal szembeni kétmeccsnyi előnyt. Szerdán este a csapatnak sikerült behúznia a kötelezőt Debrecenben, a szenzációsan játszó, a for­duló MVP-jének választott Kendrick Perry vezetésével.

Vojvoda Dávid (labdával) és társai huszonegyedik győzelmükre készülnek a ZTE ellen
Fotós: Gémesi Balázs

– A ZTE is egy nagyon jól dobó csapat – mondta Perry az Olaj Tv-nek. – De idegenben fognak játszani, és idegenben általában gyengébben szoktak dobni ők is, mint a csapatok általában. A védekezésünket kell jól összeraknunk, és akkor szerintem tudunk nyerni. Mert hazai pályán mi is egy nagyon jól dobó csapat vagyunk.

A berényi gárda egy hete a forduló meglepetését okozta a címvédő Alba Fehérvár legyőzésével, szerdán viszont vereség lett a a soproni kiruccanás vége. Szombat este a MAFC otthonában újabb fontos meccs vár Cseh Györgyékre, ha nyernének, tovább távolodnának az osztályozós pozíciótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában