DÍJAZÁS

2018.06.21. 10:41

Három újszászi diák tanulmányi- és sporteredményeit is elismerték

Nemrégiben Budapesten, a Földművelésügyi Minisztériumban átadták a „Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2017” díjakat.

Varga Csaba

Vachal Krisztina (balról), Szabó Tünde államtitkár, Molnár Dániel és Farkas Lilla az ünnepségen, a díjátadást követően.

Fotó: Fehér János

Az elismerést azok a diákok kapták meg, akik a köznevelési intézményekben 5–8., vagy 9–13. évfolyamos tanulók voltak, illetve nappali tagozatos felsőoktatási intézményben voltak hallgatók.

A díjra pályázóknak korcsoporttól függően a 2016/17-es tanévben 4,8-as, 4,7-es vagy 4-es tanulmányi átlagot kellett elérniük, és emellett sportáguk országos bajnokságán, diákolimpiáján vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

Összesen 524 tanuló érdemelte ki a címet.

A legtöbb pontot elérő 49 tanulónak Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár adta át az elismeréseket.

Vachal Krisztina (balról), Szabó Tünde államtitkár, Molnár Dániel és Farkas Lilla az ünnepségen, a díjátadást követően.
Fotó: Fehér János

A legjobbak között szerepelt három újszászi lábtoll-labdázó: Farkas Lilla és Vachal Krisztina, a Varga Katalin Gimnázium tanulói, valamint Molnár Dániel, az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulója, mindhárman a tanulásban és a sportban kiváló eredményeket értek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában