KOSÁRLABDA

2018.05.24. 09:22

Hétfőn elődöntőt játszik az Olaj

Mint tudjuk, az alap- és középszakasz-győztes Szolnoki Olaj KK három egymást követő találkozón is legyőzte a paksi Atomerőmű SE csapatát, ezzel kvalifikálta magát az elődöntőbe. Vojvoda Dávidék a Körmend–Kecskemét párharc győztesével játszanak majd, a jövő hétfőn induló elődöntőben.

Varga Csaba

A páros csatában 2–1-re vezetnek a Rába-partiak, akik a kedd esti harmadik mérkőzést meggyőző játékkal, 104–68-ra nyerték, és bizakodva várhatják a folytatást. Minderre nem sokat kell várni, hiszen ma este újra randevúznak a felek, ezúttal Kecskeméten.

Ha folytatódik a sorminta, és megint a pályaválasztó fog nyerni, akkor szombaton este a vasi városban, az ötödik meccsen fog eldőlni a párharc. Ha már a vasiaknál tartunk, a szombathelyi Falco KC kedden este a szomszédvár Zalaegerszeg otthonában 95–91-es sikerével begyűjtötte a továbbjutást érő harmadik győzelmet is.

Szrecsko Szekulovics csapata pályaelőnyből várhatja a címvédő Alba Fehérvár elleni páros csatát, ami ugyancsak hétfőn este hatkor kezdődik, ezt a meccset adja majd az M4 Sport tv.

Egyik olvasónk azt kérdezte, hogy mi lesz azokkal a csapatokkal, amelyek nem jutottak az elődöntőbe. Mivel a férfi mezőnyben a versenykiírás értelmében nem játszanak az 5–8. helyért, ezért a középszakaszban elért helyezések a mérvadóak.

Tehát a Körmend vagy a Kecskemét az 5., a ZTE a 6., a Pécsi VSK a 7., míg a paksi Atomerőmű SE a 8. helyen végzett. Az alsó ágon is eldőltek a helyezések, a jászberényi együttes, akárcsak tavaly, a 12. helyen zárt.

A MAFC búcsúzott az első osztálytól. Az NB I/B osztályból a feljutásért a TF-Budapest és a Vasas csapata csatázik, a párharc az egyik fél második győzelméig tart majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában