LABDARÚGÁS

2018.04.21. 10:12

Itt az ideje, hogy megtörje a gólcsendet a MÁV FC

Elcsépelt közhely, de attól még nagyon is igaz: rúgott gólok nélkül képtelenség mérkőzést nyerni.

Pabar Gyula

Márpedig a Szolnoki MÁV FC legénysége igencsak rossz formát mutat e téren, hiszen kétszázhetven perc óta nem sikerült betalálnia, ami miatt három egymást követő bajnokiját elveszítette.

Ezek közül a legfájóbb pont a legutóbbi, Siófok elleni találkozó volt, amikor is a kék-fehérek 4–0-s vereséget szenvedtek a Balaton-parti gárda otthonában.

Persze, még ezek után sincs veszve semmi, hiszen a mezőny rendkívül sűrű, amit jól mutat, hogy a nyolcadik helyen álló Vác csupán négy ponttal gyűjtött többet, mint a tizenegyedik MÁV, viszont a tizennegyedik, hét közben edzőt váltó Kazincbarcikának is csak négy pont a hátránya csapatunkkal szemben, tehát még korai volna hátradőlni.

Az NB II. 31. fordulójában a szintén harminchét pontos Csákvár látogat a Tiszaligetbe. A korábbi élvonalbeli labdarúgókkal teletűzdelt Fejér megyei alakulat a vérszegény őszi teljesítménye után, meglehetősen erős tavaszt produkál.

Eddigi nyolc meccséből hatot megnyert, egyszer döntetlent játszott, és csak egyszer kapott ki. Előző hétvégén a már fentebb említett Vácot tudta legyőzni hazai közönsége előtt 2–1-re. A felek őszi találkozóját 2–0-ra a Csákvár nyerte, ezzel megszakítva a MÁV akkori hatmeccses veretlenségi sorozatát.

A Szolnok–Csákvár mérkőzés vasárnap délután öt órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában