KOSÁRLABDA

2018.02.23. 10:45

Klaipedában kezd férfiválogatottunk

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány szerint örülnünk kell annak, hogy van egy kosaras, aki a magyar színeket eredményesen képviseli Európában, ezért, mint azt a DigiSport híradójának elmondta, teljesen érthető, hogy a Barcelonával spanyol kupát nyerő Hanga Ádám most klubja EuroLigia-kötelezettsége miatt nem állhat a válogatott rendelkezésére.

Varga Csaba

Vojvoda Dávid (jobbra) is bizakodó a meccsek előtt

Fotó: Csabai István

Ennek ellenére bizakodó a szakember:

– Ez a válogatott, amióta én vagyok a szövetségi kapitány, tétmeccsen, hazai pályán még nem kapott ki, hét meccsen játszottunk, hét meccsen győztünk. A litván csapatból a hat-nyolc legjobb játékos nem lesz ott, de nekik minden játékosuk olyan szinten játszik, mint a mi válogatottunk egyik legjobbja, Rosco Allen.

A Magyar Kupán jó formában játszó székesfehérvári center, Keller Ákos azt mondta a válogatott kecskeméti edzőtáborában:

– Mindenkinek egy kicsit nagyobb lett az önbizalma, mindenki egy kicsit jobban játszik a bajnokságban, mint előtte. Remélhetőleg folytatjuk a csapatépítést, és egyre jobb formában leszünk, és el tudjuk érni azt, hogy továbbjussunk a következő körbe.

Vojvoda Dávid (jobbra) is bizakodó a meccsek előtt
Fotós: Csabai István

A Magyar Kupa MVP-je, az Olaj csapatkapitánya, Vojvoda Dávid is bizakodó.

– Mind a két mérkőzés nagyon fontos számunkra, de a lengyelek elleni élet-halál meccs lesz a továbbjutás szempontjából, ettől függetlenül úgy szeretnénk elutazni Litvániába, hogy egy jó mérkőzést játszunk. Ismerjük a litvánokat, néztünk már róluk videót, egy elég kellemetlen csapatról van szó.

Csapatunk pénteken a litvániai Klaipedában szerepel, majd hétfőn Szombathelyen a lengyeleket látja vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában