VÍZILABDA

2018.06.18. 10:52

Kőkemény sorozat előtt áll vízipólós válogatottunk

A honi bajnokságot három, míg a Bajnokok Ligáját egy hete fújták le, a válogatott játékosok mégsem pihenhetnek, hiszen hétfőtől szombatig Budapesten rendezik a világliga döntőjét.

Varga Csaba

Märcz Tamás, a mieink szövetségi kapitánya azt mondta az MTI-nek:

– Elsősorban mentális állapotban kell rendbe jönniük a játékosoknak. A fejekben lezártuk a klubszezont, és arra kértem mindenkit, hogy most nyissunk egy újabb fejezetet, ami a válogatottról szól.

– Igazából egyszerre zajlik a felkészülés a világligára és az Eb-re is, utóbbira gyakorlatilag folyamatosan tornákkal hangolunk

Áprilisban a válogatott az Európa-kupa nyolcas döntőjében a hatodik lett, most a kapitány jelezte, a világligában az éremszerzés a cél.

– Tizenhárom játékossal ez fokozottan nehéz lesz, hiszen már a csoportmérkőzések sem könnyűek, önmagában komoly próbatételt jelent – tette hozzá Märcz.

A mieink ma (20.15) az ausztrálok ellen kezdik a csoportkört, kedden (18.15) a montenegróiakkal, majd szerdán (20.00) a japánokkal találkoznak.

Csütörtökön a negyeddöntőt, pénteken és szombaton pedig a hely­osztókat rendezik meg a Duna Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában