VÍZILABDA

2018.05.06. 12:27

Magabiztos győzelemmel jutott a fináléba a Dózsa (galéria)

Telt ház előtt remek hangulatban a bajnoki címvédő szolnoki csapat megnyerte az Eger elleni párharc harmadik meccsét, ezzel sorozatban hatodik alkalommal jutott be a fináléba, ahol Ferencváros lesz az ellenfele.

Varga Csaba

Szombati győzelmével döntőbe jutott a Dózsa

Fotó: Fodor Orsolya

Ki-ki meccs következett a felek között, a képlet egyszerű volt, aki nyer az bejut a fináléba. Ahogy illik egy ilyen találkozóra zsúfolásig megtelt az uszoda, a nevéhez méltóan igazi aréna hangulat uralkodott a létesítményben.

Ki más, mint az egri kötődésű, most a Dózsában vitézkedő Zalánki Gergő lőtte a mérkőzés első gólját, a jobbszélső a jobb felső sarkot pókhálózta ki.

A vendégek sem voltak rest, próbálták megcélozni a hazai kaput, de próbálkozásaikat vagy Nagy Viktor kapus, vagy a védők jó ütemű blokkjai hatástalanították. Tegyük hozzá a vendégvédelem is jól működött. Sokat úsztak, és lőttek is felek, a folytatásban Zsivko Gocics álompasszát Jansik Dávid értékesítette, (2-0).

Majd a görög válogatott Angelosz Vlahopulosz szépített, gólra váltott egy egri embert fórt. A hazai oldalon Milan Alekszics is betalált, erre pedig Hosnyánszky Norbert válaszolt. Hiába tombolt a vendég B-közép, Andrija Prlainovics lehűtötte a lelkesedésüket, a szerb olimpiai és világbajnok szélső, négy másodperccel a negyed vége előtt, hat méterről a jobb felsőbe pattintotta a játékszert, talpra ugrasztva ezzel a hazai publikumot, (4-2).

A térfélcserét követően előbb Kis Gábor, majd Milos Csuk is helyére tette a labdát, Marco Avramovics találatával próbált visszajönni a meccsbe, a hevesi alakulat, (6-3. Az óriási elánnal játszó, közönsége által fanatizált szolnoki legénység újabb két góllal jelezte, hogy nem akarja záró felvonásra hagyni döntést, nem is hagyta. Az elődöntő utolsó játékrésze egy-egy gólt hozott, a Dózsa 9-4 re megnyerte meccset.

Dübörgött a vastaps a Vízilabda Arénában, egyrészt annak szólt, hogy a csapat vesztett helyzetből fordítva is megnyerte az elődöntős párharcot, másrészt sorozatban hatodszor jutott be a fináléba.

– Alaposan megnehezítette a dolgunkat az egri csapat – mondta Jansik Dávid, a Dózsa válogatott játékosa. – Saját csapatomnak pedig, azért jár az elismerés, mert lelki hátrányból fordított, és bejutott a döntőbe. Ez volt az egyik fő célunk az idén, de itt az ideje, hogy új célt tűzzünk ki magunk elé, és most már arról beszéljünk, meg akarjuk nyerni a döntőt.

Szolnoki Dózsa–ZF-Eger 9–4 (1–0, 3–2, 4–1, 1–1)

Vízilabda Aréna, 1100 néző. Vezette: Rubos, Csanádi

SZOLNOK: NAGY V. – Younger, Jansik D. 1, Prlainovics 2, Mezei T. 1, ZALÁNKI 1, GOCICS. Csere: Bátori, Hangay, M. Alekszics 1, Milos Csuk 1, KIS G. 2, Fülöp. Vezetőedző: Cseh Sándor. Edző: Kósz Zoltán

EGER: B. Mitrovics – Rasovics 1, Hosnyánszky 1, Angyal, DECKER Á., Lőrincz, Vlahopulosz 1. Csere: Kovács G., Csucskovics, Hárai, Biros B., Avramovics 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert. Edző: Petrovai Márton.

Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 13/3

Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 1/0

Kipontozódott: Angyal (32. p.)

Kiállítva (végleg cserével): Gocics (28. p.)

Így látták a mesterek a mérkőzést

Cseh Sándor: – Végig kiélezett, de korrekt párharcot vívtunk az Egerrel. Vesztett helyzetből, három hatos állásból is felálltunk, erre büszkék lehetünk. Ami pozitívum még, hogy az elődöntőben összesen tizenhárom gólt kaptunk. A lényeg, hogy pozitív élményekkel zártuk az elődöntőt, és várjuk a finálét.

Dabrowski Norbert: – Négyszer is legyőztük a szolnoki csapatot az évadban, és az elődöntő elején is úgy gondoltuk, hogy fogható az ellenfelünk. Sajnáljuk, hogy nem sikerült a fináléba jutás, hosszú volt az elődöntő, és elfáradtunk a végére.

A finálé időpontjai

05.13., vasárnap, 17.45: FTC-Szolnok

05.16.,szerda: 19.00: Szolnok-FTC

05.19., szombat, 15.00: FTC-Szolnok

05.23., szerda: Szolnok-FTC

05.26, szombat: FTC-Szolnok

A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart, mindegyik meccset élőben adja az M4 Sport Tv.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában