LABDARÚGÁS

2018.03.23. 09:49

Megye I. – Mérész Zoltán szerint csapatának nincs veszítenivalója

Immár a 20. ­forduló mérkőzéseit rendezik a megyei első osztályú bajnokságban a hétvégén.

Pabar Gyula

SZOMBAT 15.30:

SZAJOL (1.) – ÚJSZÁSZ (5.)

Vezeti: Kóródi Ferenc (Erdélyi Bence, Túró Kálmán).

Az ősszel küzdelmes mérkőzést vívtak a felek, sokáig nem is találták a fogást a másikon. Végül az akkor vendégségben játszó szajoliak ­Angyal ­Csaba nyolcvanötödik és ­Pálinkás Attila kilencvenkettedik percben szerzett góljával 2–0-s győzelmet arattak.

A listavezető együttes játékosedzője most is nagy csatára számít, amelynek végkimenete a bajnokság további alakulása szempontjából sem elhanyagolható tényező.

– A pálya állapotától függően egy rendkívül küzdelmes vagy egy nagyon látványos összecsapást láthatnak majd a nézők – vélekedett Donkó­ Krisztián.

– Jó csapat az ­Újszász, nem véletlenül áll ott a tabellán, ahol. Ezért is mondom azt, hogy ez egy újabb rangadó, amit meg kell nyernünk. Már csak azért is, mert ezután hat olyan meccs következik a számunkra, melyek eredményei el fogják dönteni a bajnokságot, tehát abszolút nem mindegy, hogy mekkora előnnyel vágunk neki annak a sorozatnak.

– Többször is láttam őket játszani a tavasszal, a Jánoshida ellen nem érdemeltek vereséget, a Csépa­ ellen viszont összezuhantak a bekapott gólok után. Benedek Zsolt személyében egy hiányzónk biztosan lesz, de meg fogjuk tudni oldani a pótlását, elvégre a csapatot olyan játékosok alkotják, akik több poszton is bevethetőek.

– Ez az a pillanat, amikor tényleg nincs semmiféle veszítenivalónk. Ehhez mérten bátor játékot várok a fiúktól, amivel az idegenbeli meccseken ez idáig adósak maradtak nekem – szögezte le Mérész Zoltán, az Újszász trénere.­

– A Szajol toronymagasan kiemelkedik ebből az osztályból, lejátszott harminchét mérkőzést úgy, hogy nem kapott ki, erre csak egy szervezett, önbizalomtól duzzadó csapat képes.

– Persze ez még véletlenül sem azt jelenti, hogy feltartott kézzel lépünk pályára ellenük, csupán tisztában vagyunk az erőviszonyokkal.

– Ami pozitívum, hogy először a tavasz folyamán teljes kerettel tudunk majd kiállni, továbbá úgy tűnik, sikerült befoltoznunk azokat a lyukakat a védelemben, amik miatt elkerülhető gólokat kaptunk az előző hetekben.

A 20. forduló további párosításai:

SZOMBAT 15.30:

KISÚJSZÁLLÁS (12.) – FEGYVERNEK (6.)

Vezeti: Fekete Tibor (Bodac Tamás, Kormos Barnabás).

Kísértetiesen hasonlóan teljesít eddig a két együttes a tavasszal. A Kisújszállás és a Fegyvernek egyaránt egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel áll, így jó eséllyel a napi forma dönti majd el a találkozót.

SZOMBAT 15.30.

KARCAG (8.) – MEZŐTÚR (7.)

Vezeti: Tóth Pál (Gönczi Pál, Dobos Dávid).

Az őszi idény végére kiegyenesedett a Karcag, alighanem a legrosszabbkor jött neki a szünet. Most úgy tűnik, nehezére esik felvennie a ritmust, a megszerezhető kilenc pontból csupán kettőt gyűjtött be.

A Mezőtúr a Csépa elleni fölényes győzelemmel (7–1) megadta az alaphangot, de azóta meglepő pontvesztések – a Kisújszállás és a Tiszaföldvár ellen – kísérik útját. Vajon ezúttal melyik arcát mutatja majd?

SZOMBAT 17.00 (SZOLNOKI MŰFŰ)

JÁNOSHIDA (2.) – TÓSZEG (11.)

Vezeti: Czékus Sándor (Bán János, Dobos Zsolt).

Totónyelven szólva, országos egyes. Ugyanakkor ne feledjük, hogy a Tószeg az élmezőnybe tartozó csapatok ellen mindig felszívja magát, és nem szokása „leparkolni a buszt” a kapu elé, ami által egy kifejezetten élvezetes mérkőzésre van kilátás.

SZOMBAT 19.00 (SZOLNOKI MŰFŰ):

CSÉPA (9.) – TÖRÖKSZENTMIKLÓS (4.)

Vezeti: Dobó Sándor (Csíkos Roland, Kovács Éva Gréta).

A csépaiak legutóbbi meccsét az időjárási viszonyok miatt elhalasztották, ami nem feltétlenül jött jól nekik, még ha ezáltal egy pluszhetük volt is készülni. Lendületben voltak, nyertek két meccset, ha azt a formájukat át tudják menteni a hétvégére, akkor bizony a Miklósnak fel lesz adva a lecke.

VASÁRNAP 14.00 (SZOLNOKI MŰFŰ):

RÁKÓCZIFALVA (13.) – JÁSZFÉNYSZARU (10.)

Vezeti: Bán János (Tóth Pál, Czékus Sándor).

Megnyertnek tűnő meccset adott döntetlenre a Jászfényszaru, amit a szurkolók jókora csalódásként élhettek meg. Játékban viszont érződött az előrelépés a Szajol elleni meccshez képest, amire már építhet Majzik Bertalan edző.

A Rákóczifalva egyelőre a sötét ló szerepét tölti be: gól nélküli döntetlen a Földvárral, majd vereség a Szajoltól (0–4), legutóbb viszont ugyanúgy ikszelt a Karcaggal (1–1), ahogyan azt mostani ellenfele is tette.

VASÁRNAP 15.30:

JVSE-ROSENBERGER (3.) – JÁSZKISÉR (16.)

Vezeti: Skultéti Csaba (Herczeg Róbert, Diószegi Olivér).

Eme párosítás egyértelmű esélyese a Jászárokszállás. Vagy akár úgy is megfogalmazhatnánk, hogy jelenállás szerint nagyon nehezen elképzelhető, hogy mi az, amivel a sereghajtó Jászkisér meg tudná lepni ellenfelét.

De cáfoljon ránk, és játsszon egy jó meccset a JVSE-vel, aminek alighanem minden futballbarát örülne.

TISZAFÖLDVÁR (15.) – BESENYSZÖG (14.)

A pálya alkalmatlansága miatt a találkozót későbbi időpontban, április 30-án (hétfőn) 15.30-kor játsszák le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában