LABDARÚGÁS

2018.04.20. 12:01

Megyei I. osztály – Lekerült a vállukról a teher – véli Ruskó Zsolt

A szombati munkanap miatt három mérkőzés is átcsúszik vasárnapra a megyei első osztályú bajnokság 24. fordulójában.

Pabar Gyula

Nagy Andrásék (levegőben) újabb fájdalmas pofonba szaladtak bele.

Fotó: Mészáros János

VASÁRNAP, 16.30

RÁKÓCZIFALVA (13.) – FEGYVERNEK (10.)

Vezeti: Tóth Pál

Röviden, tömören a generációk csatájaként lehetne aposztrofálni a felek soron következő összecsapását.

Bár az előző szezonban még a Rákóczifalva is a legidősebb átlagéletkorú csapatok táborába tartozott, a nyáron alaposan megfiatalodott: Kácser István (44), Szoboszlai Imre (44) és Nász Norbert (40) egyaránt szögre akasztotta stoplisát, míg Hadad Rabie (32) Cibakházára, Varga Mihály (30) pedig Csépára igazolt.

Így a „nagy öregek” közül csupán Ruskó Zsolt (44) maradt, aki mellett Szakali Tibor (28) képviseli még a rutint, a többiek főként 17–21 év közötti játékosok. Eközben Fegyverneken Faragó Attila (42) a rangidős, de mellette Csortos József (41), Faragó Zsolt (40) és Kerepesi János (37) sem számít éppen „mai gyereknek” futballberkekben.

A felek utolsó öt bajnokiját alapul véve, a két falvai és két fegyverneki siker mellett egy döntetlen született. Érdekesség, hogy a 2015. október 17-i 2–2-es döntetlent leszámítva, mindig a pályaválasztó diadalmaskodott – így legutóbb is, 2017. október 7-én, a Fegyvernek 2–0-ra –, továbbá az említett időszakban egy kivételtől eltekintve, a Faragó testvérek valamelyike mindig betalált.

Ősszel a kupában is megmérkőztek egymással a felek, és akkor is a Fegyi diadalmaskodott, méghozzá 5–1-re.

– Két győztes mérkőzés után fogadjuk a Fegyverneket, így biztos vagyok benne, hogy az önbizalmunkkal nem lesz gond – vélekedett Ruskó Zsolt, a Rákóczifalva játékos-edzője.

Nagy Andrásék (levegőben) újabb fájdalmas pofonba szaladtak bele.
Fotós: Mészáros János

– A besenyszögi sikernek hála, lekerült a vállunkról a teher, már biztosan nem fogunk kiesni. De természetesen nem elégszünk meg ennyivel, szeretnénk előrébb lépni, amihez elsősorban a hazai meccseinket kellene hoznunk.

– Két hasonló képességű csapat találkozik majd vasárnap, az ellenfelünk soraiban ugyanakkor sok a rutinos játékos, akikre nagyon oda kell figyelni, hiszen bármikor képesek elkapni a fonalat, lásd a Karcag ellen.

– Egy mindkét csapat számára fontos mérkőzésről van szó, még ha nem is nevezhető hatpontosnak – hangsúlyozta Faragó Attila, a Fegyvernek játékos-edzője.

– A mi szempontunkból sorsdöntő lesz, hogy rendbe tudjuk-e szedni a védekezésünket. Illetve, hogy a fiatalok mennyit tudnak majd hozzátenni a közöshöz, ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy közülük többen az ifiben is szerepelnek, így folyamatosan kettős terhelésnek vannak kitéve, és fáradnak.

– Elnézve a korábbi eredményeket, csodálkoznék, ha 0–0 lenne a végeredmény, de hozzáteszem, hogy nem volna jó belemenni egy újabb gólzáporos meccsbe...

A 24. forduló további párosításai

SZOMBAT, 16.30

KARCAG (7.) – TÖRÖKSZENTMIKLÓS (4.)

Vezeti: Szabó József

JÁSZFÉNYSZARU (6.) – BESENYSZÖG (14.)

Vezeti: Dobos Zsolt

MEZŐTÚR (8.) – ÚJSZÁSZ (5.)

Vezeti: Bodac Tamás

KISÚJSZÁLLÁS (12.) – JÁNOSHIDA (2.)

Vezeti: Ács Zoltán

TISZAFÖLDVÁR (15.) – JVSE-ROSENBERGER (3.)

Vezeti: Czékus Sándor

VASÁRNAP, 16.30

SZAJOL (1.) – TÓSZEG (11.)

Vezeti: Fekete Tibor

CSÉPA (9.) – JÁSZKISÉR (16.)

Vezeti: Pálinkás Donát Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában