ASZTALITENISZ

2018.07.21. 11:11

Nagypál Márta jól teljesített csapatban

Kolozsváron zajlik éppen az utánpótlás Európa-bajnokság, amelyen a Jászkun Volán Sport Club 17 éves asztaliteniszezője, Nagypál Márta az ifjúsági leány válogatott tagjaként szerepel.

Szöllősi Péter

Nagypál Márta egyéniben és párosban is érdekelt.

Fotó: Csabai István

A hagyományokhoz híven, ezúttal is a csapatversenyekkel kezdődött az esemény. Az ifi lányok a tavalyi visszafogott teljesítményük miatt idén a másodosztályból voltak kénytelenek nekivágni a küzdelmeknek.

A csoportban Ciprust, Moldovát és Luxemburgot is legyőzték a lányok, Márti utóbbi két együttes ellen kapott játéklehetőséget, és élt is vele, hiszen a moldáv Gurschit és a luxemburgi Barbosát is 3:0-ra győzte le.

A folytatásban a feljutásért a fehéroroszok következtek, akik viszont már túl nagy falatnak bizonyultak (0:3), itt Márti is alulmaradt Kiszellel szemben. Ezt követően a tizenhetedik helyért küzdhettek tovább, és a szolnoki lány ismét megnyerte a maga találkozóját, de a csapat végül a huszonkettedik helyen zárta az Eb-t.

A magyar küldöttségből a legjobban a serdülő fiúk szerepeltek, ők tizenkettedikek lettek, az ifi fiúk tizennegyedikek, míg a serdülő lányok tizenötödikek, így bennmaradtak az A-divízióban.

Nagypál Márta egyéniben és párosban is érdekelt
Fotó: Csabai István

A csapatversenyek során a franciák mindkét fiú versenyszámot megnyerték, míg a lányoknál Azerbajdzsánnak és Romániának jutott egy-egy aranyérem. Érdekesség továbbá, hogy az oroszok, bár három döntőt is játszhattak, mindet elveszítették.

Pihenésre nincsen idő, hiszen következnek az egyéni számok. Márti az egyes mellett párosban Menkő Veronikával (Statisztika), míg vegyes párosban Molnár Dáviddal (Nyírbátor) versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában