KOSÁRLABDA

2018.08.17. 08:21

Nyugodtabb évadot akar a JP Auto-JKSE, mint volt az elmúlt időszakban

Nincs mese, a héten már mindegyik kosárcsapat, köztük a JP Auto-Jászberényi KSE is munkához látott, készül az elkövetkező évadra. Gulyás Csaba ügyvezető elnök nyugodtabb szezont szeretne, mint volt az elmúlt években.

Az Olaj bajnokcsapatában is megfordult, jó kezű hátvéd, Miljan Rakics (labdával) a következő évadban is a jászberényi kék-fehéreket erősíti

Fotó: Gémesi Balázs

A jászberényi együttes hét éve szerepel a legmagasabb osztályban, azóta tulajdonképpen a 2013-as évad kivételével rendre a mezőny alsó ágán szerepelt. Öt éve ötödik helyen végeztek, ám előtte és utána izgulniuk kellett, szerencsére elkerülték a kiesés ellen folyó párharcot.

Különösen szezonkezdés volt rendre meredek, légiós cserék zavarták a munkát. Most azonban úgy tűnik, hogy az idén minden másképpen lesz, hiszen öt héttel szezonkezdés előtt tíz játékossal számolhat Nikola Lazics vezetőedző, aki már az elmúlt évadban is irányította az együttest.

– Megmondom őszintén tavaly egy kicsit elszámoltuk magunkat – kezdte Gulyás Csaba. – Túl sokáig vártunk légiósok szerződtetésével, ezért későn állt össze a keretünk, lépéshátrányba kerültünk vetélytársainkkal szemben.

– Jelzem az elmúlt évadhoz hasonló költségvetéssel várjuk a mostani szezont is. Nikola Lazics vezetőedző és a szakmai stáb szerződését meghosszabbítottuk. Magyar játékosaink közül Kerpel-Fronius Balázs, Cseh György és Czirbus József, míg légiós részről Miljan Rakics, valamint Remon Nelson is marad sorainkban.

– Szerb és magyar állampolgársággal rendelkező Aleksza Brbaklics a hármas posztra érkezik, aki magyar játékosnak számít. A szerb center, Djordje Pantelics ismert hazánkban is, hiszen a Falcóban és a ZTE-ben is szerepelt.

– Az amerikai Orlando Coleman 3–4-es poszton használható játékos, aki az új-zélandi bajnokcsapatban játszott legutóbb. Próbaidős lesz, meglátjuk mit tud, hogyan tud beilleszkedni az együttesbe. Rakics a napokban csatlakozik a társaihoz, míg a további külföldi kosarasok szeptember első napjaiban érkeznek hozzánk.

Az Olaj bajnokcsapatában is megfordult, jó kezű hátvéd, Miljan Rakics (labdával) a következő évadban is a jászberényi kék-fehéreket erősíti
Fotó: Gémesi Balázs

A klubvezető beszélt a csapat várható programjáról is.

– A tervek szerint két felkészülési tornán már biztosan szerepel majd együttesünk, szeptember első hétvégéjén Miskolcon, majd rá két hétre Losoncon lépünk pályára.

– Természetesen hazai edzőmérkőzéseink is lesznek, többek között a Kecskeméttel, melyeken a szurkolók bajnokság kezdete előtt megismerkedhetnek majd az új fiúkkal.

– A szeptember 29-i rajton pedig az Atomerőmű SE gárdáját fogadjuk. Továbbra is szombaton 18 órakor, vagy szerdán 19 órakor kezdjük hazai találkozóinkat.

– Tovább modernizáljuk, szépítjük csarnokunkat, többek között nagyobb lesz az eredményjelző és LED-falat is helyezünk el. Természetesen vannak céljaink, a legfontosabb, hogy nyugodtabb szezont produkáljunk, mint az elmúlt években.

JP Auto-JKSE 2018–2019-es kerete:

Marad: Miljan Rakics (szerb–magyar), Remon Nelson (amerikai, Kerpel-Fronius Balázs, Cseh György, Czirbus József, Nikola Lazics (szerb, vezetőedző), Lo Elhadji Malick (szenegáli–magyar, edző)

Érkezik: Orlando Coleman (amerikai, Southland Sharks- új zélandi), Djordje Pantelics (szerb, Mitteldeutscher, német), Aleksza Brbaklics (szerb–magyar, Alba), Ruják Bence (Győr), Fekete Viktor (DEAC)

Távozik: Molnár Marcell (Sopron), Bazsó Brúnó (Nyíregyháza), Devante Wallace (amerikai,?), Uros Lucsics (szerb,?), Ismet Sejfic (bosnyák,?)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában