LABDARÚGÁS

2018.09.21. 13:45

Papp Eriknek elege lett abból, hogy játékosai rendre nyert helyzetből kaptak ki

A kupahétvége miatt csonka fordulót rendeznek a megyei első osztályú bajnokságban.

Pabar Gyula

Szombat, 15.30.

JVSE-Rosenberger (14.)–Csépa (12.)

Vezeti: Szénási Gábor.

Szinte napra pontosan egy éve mérkőzött meg ugyanezen felállásban a két csapat egymással. Akkor a Csépa nyert 2–0-ra, Bihari Dávid és Sárkány Attila góljával. Tavasszal az Árokszállás revansot vett, és 3–1-re győzött Csépán, a gólszerzők Gorjánácz Márió, illetve Nagy Ferenc, Csikós Tamás és Bartók Péter voltak. Utóbbi a nyáron eligazolt az előző két szezon bronzérmesétől, ami igencsak meglátszik a csapat teljesítményén, kis túlzással nincs, aki betaláljon. Ezzel szemben a csépaiaknak ez idáig az előny megtartása okozta a legnagyobb fejtörést. Gondolva itt a Mezőtúr (2–6) és a Tószeg (2–2) elleni találkozójukra, melyeket egyaránt kettő–nullás fórból „adtak le”, ami öt pontjukba került.

– Az első húsz percben át sem lépte saját térfelét a Tószeg. Utána kaptunk egy gólt a semmiből, majd rövidesen még kettőt, ami annak tudható be, hogy mentálisan nem vagyunk elég erősek – fogalmazott Szerdahelyi Gábor, a Jászárokszállás trénere.

– Az elmúlt években nem voltunk hozzászokva ahhoz, hogy hátrányból kelljen visszajönnünk, így ez most egy merőben új szituáció mindenkinek. Pedig semmit sem csinálunk másképp. Ugyanolyan keményen dolgozunk az edzéseken, ugyanúgy minden mérkőzést meg akarunk nyerni, mégsem jönnek az eredmények. Mondjuk, egy Bartókkal kevesebbek vagyunk, ez tény, ahogy az is, hogy egyelőre nincs, aki a helyére lépjen. Pedig már öt különböző játékosomat is kipróbáltam azon a poszton…Mindezek ellenére sem mondhatok mást, minthogy nagyon bízom benne, hogy szombaton végre megtörik a jég, és megindulunk felfelé a lejtőn.

– Muszáj volt rendet tennem a játékosok fejében, ugyanis kezdett már nagyon elegem lenni abból, hogy kettő–nullás vezetésről sorra elszórakozzuk a meccseket. Nem lehet ilyen könnyelműen elszórni a pontokat egy ilyen kiélezett bajnokságban. Egyszerűen nem fér bele. A Kisújszállás ellen már jobban odafigyeltünk, meg is lett az eredménye – hangsúlyozta Papp Erik, a Csépa edzője.

– De ez csakis akkor ér valamit, hogyha most Jászárokszálláson is nyerni tudunk. A tavaly őszi összecsapás emlékezetesre sikerült, nem csak azért, mert legyőztük őket, hanem, mert akkor debütált sorainkban Schrancz Balázs, aki azóta is meghatározó tagja az együttesnek, még így, 41 évesen is. Tisztában vagyok azzal, hogy a hazaiak nem fogják könnyen adni magukat, már csak azért sem, mert akkor komoly bajba kerülhetnek. Éppen ezért egy kiélezett, küzdelmes mérkőzésre számítok.

A 7. forduló további párosításai

Szombat, 15.30.

Újszász (11.)–Mezőtúr (6.)

Vezeti: Rabi Zsolt.

Továbbra is akadozik az Újszász támadógépezete, amit jól mutat, hogy játékosai az előző két fordulóban – a Tiszafüred (0–0) és a Karcag (0–3) ellen – rúgott gól nélkül hagyták el a pályát. Nem úgy a Mezőtúr, amelyben Kormos László kezdi tavalyi önmagát idézni, minden meccsen megrúgja a maga egy-két gólját – összesen már ötnél tart –, ráadásul a társai is ihletett formában játszanak. Ezek fényében tovább szaporíthatja győzelmei számát a MAFC.

Jánoshida (16.)–Tószeg (5.)

Vezeti: Czékus Sándor.

Jelenlegi keretét és formáját elnézve, már az is bravúrnak számít, ha meg tudja nehezíteni aktuális ellenfele dolgát a sereghajtó Jánoshida. Ezzel szemben a Tószeg szabályosan szárnyal a bajnokságban, már több nagy csapat – Mezőtúr (4–1), Jászárokszállás (4–0) – skalpját is begyűjtötte, meglepődnénk, ha most szombaton pontokat hullajtana.

Kisújszállás (15.)–Jászfényszaru (3.)

Vezeti: Nagy Zoltán.

A megyei igazgatóság fegyelmi bizottsága zárt kapus büntetést szabott ki a Kisújszállásra, így nem elég, hogy nem megy a csapatnak, de még a szurkolók biztatását sem élvezhetik a játékosok. A Jászfényszaru eddigi teljesítménye alapján ott van az élmezőnyben – ráadásul még Fortuna is a kegyeibe fogadta, amire Majzik Bertalan edző már többször is utalt –, ezért biztosak lehetünk benne, hogy most sem érné be kevesebbel, mint egy győzelem.

Vasárnap, 15.30.

Jászkisér (10.)–Karcag (2.)

Vezeti: Tóth Pál.

Szépen menetel a Karcag, de még véletlenül sem mehet biztosra Jászkiséren. Varga Lászlóék ugyanis nagyon fogadkoznak, hogy hazai közönségük előtt bárki is legyen az ellenfelük, a három pontért szállnak harcba, nem mellesleg mielőbb szeretnék feledtetni a tiszafüredi fiaskót.

Szajol (9.)–Rákóczifalva (13.)

Vezeti: Rajcsányi Sándor.

A Fegyvernek ellen (2–1) megszerezte szezonbeli első győzelmét a Rákóczifalva, amit lelkes, odaadó játékkal sikerült elérnie. Ruskó Zsolt tanítványaitól most is valami hasonlóra lenne szükség, ha azok meg szeretnék rángatni a szép lassan magára találó, címvédő Szajol bajszát.

A bajnokság állása – Megyei I. o.

1. Tiszafüred 4 1 0 25–3 13

2. Karcag 4 1 0 12–5 13

3. Jászfényszaru 4 0 1 12–9 12

4. Törökszentmiklós 3 2 0 17–9 11

5. Tószeg 3 1 1 14–5 10

6. Mezőtúr 3 1 1 13–8 10

7. Fegyvernek 2 1 2 8–8 7

8. Kunhegyes 2 0 3 11–11 6

9. Szajol 2 0 3 13–15 6

10. Jászkisér 2 0 3 13–16 6

11. Újszász 1 2 2 6–7 5

12. Csépa 1 2 2 11–16 5

13. Rákóczifalva 1 1 3 4–12 4

14. Jászárokszállás 0 2 3 5–15 2

15. Kisújszállás 0 1 4 4–15 1

16. Jánoshida 0 1 4 4–18 1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában