LABDARÚGÁS

2018.08.17. 08:49

Rangadókkal indul a Megyei I. osztály

Technikai okok miatt a második ­forduló mérkőzéseivel rajtol el szombaton a megyei első osztályú bajnokság 2018–19-es szezonja. Az edzők többségének bőven maradt hiányérzete a nyári felkészülést illetően, így ne érjen váratlanul senkit, ha a hétvégén születnek majd meglepő eredmények.

Szombat, 15.00

Tiszafüred – Csépa

Vezeti: Nagy Zoltán (Kormos Barnabás, Kálnai Milán).

Egyéves kitérőt követően tér vissza a megye élvonalába a Tiszafüred, amely 2014–17 között zsinórban háromszor hódította el a bajnoki címet. Most is valami hasonlóra készül, mivel szeretne mihamarabb visszajutni az NB III.-ba, amire játékosállománya alapján, minden esélye megvan.

A Tisza-taviak ugyanis a nyáron magasabb osztályt megjárt, rutinos játékosokat igazoltak – mint amilyen Ábel Péter, Irhás Ignác, vagy Montvai Tibor –, akik az eddig lejátszott két kupameccsükön is bizonyították, jó barátságot ápolnak a labdával – a Karcagot 4–0-val, a Rákóczifalvát 7–1-gyel ejtették ki.

Szombati ellenfelük a kupa első körében alulmaradt a Jászkisérrel szemben (0–1), ám abból a vereségből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen azon a meccsen több meghatározó játékosát is nélkülöznie kellett a Csépának, amely kerete ugyancsak erősödött tavalyhoz képest.

– A Karcag és a Rákóczifalva elleni kupameccsen mutatott játékunkkal nem voltam maradéktalanul elégedett, mondom mindezt úgy, hogy lőttünk tizenegy gólt, miközben csak egyet kaptunk, ami azért nem tűnik rossz ómennek közvetlenül a bajnoki rajt előtt – vélekedett Dorcsák Zoltán, a fürediek mestere.

– Szeretnénk közönségünket győzelemmel megajándékozni, még ha ez nem is lesz olyan egyszerű, mivel a Csépa egy kifejezetten jó erőkből álló csapat, és talán némiképp összeszokottabb is, mint a mienk. Aminek örülök, hogy a játékosok kitűnő fizikai állapotban vannak – köszönhetően a jó felkészülésnek –, így erőnléti gondjaink biztosan nem lesznek.

– A pontszerzés reményében utazunk el Füredre, hogy ezt a gyakorlatban sikerül-e megvalósítanunk, arra őszintén szólva, én is nagyon kíváncsi leszek – ütötte meg az alaphangot Papp Erik, a csépaiak edzője.

– Hogy miért mondom ezt? Egyfelől azért, mert sérülés és egyéb elfoglaltságok miatt hiányozni fognak kulcsembereink, másfelől pedig a nyáron egyszer sem tudtam azt a kezdő tizenegyet pályára küldeni, amivel a bajnokságban eredményesek lehetünk.

– Ahány edzőmeccset játszottunk, annyiszor változott a felállás, tehát összeszokottságról és hasonlókról nem is beszélnék. Az időjárás befolyásoló tényező lehet, hiszen előrébb lett hozva a találkozónk, így vélhetően nagy melegben fogunk játszani, ami akár jól is elsülhet a szempontunkból, de nem kizárt a fordítottja sem.

A 2. forduló további párosításai

Szombat, 17.00

Törökszentmiklós – Jászárokszállás

Vezeti: Bodac Tamás (Szénási Gábor, Túró Kálmán).

Rákóczifalva – Jánoshida

Vezeti: Hagymási Attila (Markó László, Lichtenberger István).

Jászfényszaru – Újszász

Vezeti: Skultéti Csaba (Csíkos Roland, Vásár Béla).

Kisújszállás – Mezőtúr

Vezeti: Rajcsányi Sándor (Seletye Róbert, Kun Sándor).

Vasárnap, 17.00

Karcag – Tószeg

Vezeti: Szénási Gábor (Borók Károly, Virágh Zoltán).

Szajol – Jászkisér

Vezeti: Bán János (Kerekes Zsolt, Göblyös Imola).

Fegyvernek – Kunhegyes

Vezeti: Kóródi Ferenc (Szabó József, Tóth Kristóf Attila).

Gömöri Béla-emléktorna Falván

Második alkalommal rendezik meg a Gömöri Béla-futballtornát Rákóczifalván. A vasárnap 16.30-kor kezdődő eseményen három csapat (Rákóczifalvai Öregfiúk, Gömöri Team, Martfű) vív meg egymással körmérkőzéses rendszerben a Dencs Antal Sporttelepen.

A meccsek harmincpercesek lesznek. A 61. életévében elhunyt Gömöri pályafutását játékosként kezdte, de legnagyobb sikereit edzőként, a Jánoshida, a Rákóczifalva és a Szolnoki Spartacus kispadján érte el.

Emellett mecénásként a labdarúgás önzetlen támogatója volt, aminek elismeréséül megkapta a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Labdarúgásáért díjat, valamint a Rákóczifalváért Sport Díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában