Kosárlabda

2020.11.30. 07:00

Szegeden játszik az Olaj, bajok Berényben

A válogatott programját követően futószalagon játsszák majd a bajnoki meccseket a férficsapatok. Ez alól nem lesz kivétel a Szolnoki Olajbányász és a Jászberényi KSE gárdája sem.

Varga Csaba

Marjan Cakarun (jobbra) további két évig a Szolnoki Olajbányászt erősíti

Fotó: Mészáros János

Az eddigi két meccséből ötvenszázalékos mérleget produkáló Olaj hétfő este hat órakor a Szedeák vendége lesz az Újszegedi Sportcsarnokban. A vendéglátók hat mérkőzést tudtak le idáig, amelyekből négyet megnyertek, érdekes, hogy mindkét vesztes összecsapásukat csupán két-két ponttal bukták el, odahaza a DEAC, valamint idegenben a Fal­co ellen. Egy biztos, ez nem az a Szeged, amelyik a tavalyi csonka szezonban 22 meccséből csak ötöt nyert meg.

Mint fentebb jeleztük, az idén már négy győzelemnél tartanak Szrecs­ko Szekulovics edző tanítványai. Az Olaj azonban győzni megy a csongrádi fővárosba – ami jó hír, hogy a válogatott ljubljanai buborékjából hazatérő Pongó Mátéra és Pallay Tamásra, illetve várhatóan a keret minden egyes játékosára egyaránt számíthat Gas­per Potocnik vezetőedző.

Ugyancsak idegenben lép pályára a háromból hármat elveszítő Jászberényi KSE legénysége, amely a négy győzelem mellett két vereséget produkáló Atomerőmű SE otthonában szerepel. A berényieknél nem csak a felkészülésről szóltak az elmúlt napok, ugyanis szerződést bontottak a szerb vezetőedzővel, Mil­jan Csu­ro­viccsal és a bosnyák származású légióssal, Alek­szan­dar Ra­dukicssal. A hírek szerint a kék-fehéreket az egykori játékos, most klubelnök Petőfi Áron irányítja majd, mivel keretükben többen is betegséggel és sérüléssel bajlódnak – nem tudni, milyen összeállításban lépnek majd pályára az atomvárosban.

További mérkőzések

Vasárnap játszották: DEAC–Oroszlány 92–87.

Hétfőn rendezik: Zalaegerszeg–Alba Fehérvár, 17.00, Kaposvár–Körmend, 18.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában